Harry herceg

Harry herceg mérgében elsírta magát apja lépése miatt

Csak kevesen tudják, milyen pofonként érte Harry herceget apja múltbéli lépése.


Harry herceget olyannyira felzaklatta apja döntése, hogy dühös lett és sírva fakadt, mikor Károly király kilakoltatta a Frogmore Cottage-ból – állítja a Mirrornak nyilatkozó királyi szakértő.

Hatalmas pofonkért érte a sussexi herceget, mikor hirtelen kilakoltatták és a királyi szakértő szerint mérgében sírva fakadt. Harry és felesége, Meghan Markle ugyanis arra számítottak, hogy a Windsor Great Parkban található királyi otthon mindig a rendelkezésükre áll majd, még akkor is, amikor már nem lesznek királyi szolgálatban, és Amerikába költöznek.

Ez - mondja Tom Quinn királyi író a Mirrornak - azt mutatja, hogy Harry és III. Károly király mennyire eltávolodott egymástól. A pár a néhai II. Erzsébet királynőtől kapta nászajándékba az ingatlant, de Károly tavaly márciusban kilakoltatta őket, miután kiléptek a királyi családból.

Meghan \u00e9s HarryKiderült: Harry és Meghan ezért nem látogatja meg KatalintFotó: Getty Images
„Akkoriban kevesen fogták fel, hogy a Frogmore-ból való kilakoltatás milyen pofonként hatott Harry számára, ez volt az utolsó csepp a pohárban. Harry dühös volt és sírva fakadt, hogy kilakoltatták Frogmore-ból, úgy érezte, hogy az apjának nem volt joga ezt tenni, és hogy ez pusztán bosszú volt. Harry nem tudta belátni, hogy ha úgy dönt, hogy nem lesz többé dolgozó királyi családtag, az elkerülhetetlenül azzal jár, hogy megfosztják a királyi rezidenciájától. Harry ezt kegyetlen elutasításnak vette, fájdalmas emlékeztetőnek mindarra, amit akkor érzett, amikor az apja az anyjával veszekedett a hosszan elhúzódó, fájdalmas válásuk során”

– mondta a szakértő.

Harry nemrégiben jelentős lépést tett, mikor az Egyesült Királyságból az Egyesült Államokba költözött. Ezt a változást visszamenőlegesen 2023. június 29-re teszik - arra az időpontra, amikor Harry és Meghan hivatalosan is elhagyta Frogmore Cottage-ot. Quinn szerint ez a dátum jelentőséggel bír Harry számára, és jelzi, hogy mennyire mélyen érintette őt a király döntése a kilakoltatásról.


Nyitókép: Shutterstock