Károly walesi herceg és Harry sussexi herceg az Our Planet című film globális premierjén a Természettudományi Múzeumban 2019. április 04-én Londonban

Károly király úgy tűnik, hogy végleges döntést hozott Harry jövőjéről

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy felröppentek a hírek, miszerint Harry herceg apja kérésére visszatérne királyi teendőihez. Most azonban kiderült, hogy Károly hogyan is vélekedik erről.


A palota kifejezetten elutasítja azokat az állításokat, hogy Harry herceg visszatérhetne királyi feladataihoz. Bizonyos források szerint őfelsége határozottan azon a véleményen van, hogy Sussex hercege számára nincs visszaút a királyi családba, mint dolgozó tag, semmilyen módon vagy formában. A bennfentesek azonban hangsúlyozták, hogy ez nem azt jelenti, hogy a 75 éves Károly ne lenne nyitott a kapcsolatuk helyrehozására.

Vilmos \u00e9s HarryVilmos herceg szerint Harry agyát terapeuták mosták átFotó: Getty Images

Vilmos herceg is osztja apja véleményt - bár a Kensington-palota világossá tette, hogy az ő fókuszában a munkába való visszatérés áll, miután a múlt hónapban a műtétből lábadozó feleségét ápolta.

A pletykák azonban elszabadultak, miután a The Times azt állította, hogy a sussexi herceg hajlandó lenne visszatérni a királyi család feladatköreihez, hogy támogassa apját betegsége alatt, de csak akkor, ha arra Károly kéri meg. Így belső források kénytelenek voltak cáfolni a spekulációkat, ugyanis Károly szerint nincs visszaút Harry számára.

Egyes források szerint Károly, Vilmos és a királyi család többi tagja is szilárdan egyetért az úgynevezett „sandringhami csúcstalálkozó” feltételeivel. Ezen a 2020-ban tartott találkozón a néhai királynő világossá tette, hogy az unokája által kívánt félig bent, félig kint megközelítés nem működőképes. Így ragaszkodott hozzá, hogy Harrynek le kell mondani a királyi szerepéről.

Egy forrás ezt mondta:

„A megállapodás feltételei nagyon egyértelműek voltak, és semmi, ami a közelmúltban történt, beleértve a király betegségét, nem változtatott ezen.”

Nyitókép: WireImage / Hussein / Samir Hussein

(Daily Mail)