II. Erzsébet királynő, Meghan Markle, Harry herceg

Harry és Meghan jól felbosszantotta a királynőt ezzel a döntésével

A néhai királynő sok unokája és dédunokája büszkén kapta az Erzsébet középső nevet, tisztelegve a család szeretett matriarchája előtt.


Harry és Meghan azonban egy lépéssel tovább mentek, amikor Lilibetnek nevezték el a lányukat, ami az egykori uralkodónő nagyon személyes, csak a legközelebbi családtagjai és barátai által használt beceneve volt.

Sőt, állítólag a királynőt annyira felháborította Sussexék döntése, hogy azt mondta a segítőinek:

Nem az enyémek a paloták, nem az enyémek a festmények, az egyetlen dolog, ami az enyém, az a nevem. És most ezt is elvették.

Pedig Harry és Meghan nem akarták őt felbosszantani, egyszerűen eszükbe sem jutott, hogy egy ilyen gesztus sértő lehet.

Meghan \u00e9s II. Erzs\u00e9bet kir\u00e1lyn\u0151

Fotó: Getty Images

A vita nemrég újra kirobbant, köszönhetően Robert Hardman új életrajzának III. Károly királyról. Hardman szerint a néhai királynő egyik munkatársa azt mondta neki, hogy „olyan dühös volt, mint amilyennek soha nem láttam", miután a herceg és a hercegné kijelentette, hogy nem használták volna a királynő családi becenevét, ha ő nem „támogatta volna".

A BBC királyi tudósítója, Jonny Dymond ugyanis arról számolt be, hogy egy „palotai forrás" azt mondta neki, hogy a királynőt Harry és Meghan „soha nem kérdezte" a gyerekkori becenevének használatáról. A Sussexek szóvivője nem habozott cáfolni a hírt, és ragaszkodott ahhoz, hogy a királynő volt az első családtag, akit Harry felhívott a várva várt lánya születésének örömteli hírével, és a beszélgetésük során „megosztotta vele azt a reményüket, hogy lányukat Lilibetnek fogják nevezni az ő tiszteletére".

Állítólag valójában az akkor 95 éves uralkodónő meglepődött, amikor unokája közölte vele, hogy a lánya tiszteletére a Lilibet nevet akarja adni a lányának, de a körülményekre való tekintettel nem érezte úgy, hogy nemet mondhatna. A Lilibet, a kedvenc neve úgy ragadt rá, hogy kisgyermekként soha nem tudta helyesen kiejteni a saját nevét. Valójában addig csak a nagyapja, a szülei, a néhai férje és néhány közeli barátja és rokona használta.

Forrás: Daily Mail

Nyitókép: Getty Images