Harry Potter szereplői közös képen, hóesésben

Távozik az összes Harry Potter film az HBO Maxról

A nyolc filmből álló Harry Potter franchise augusztus 31-től nem lesz elérhető az HBO Max felületén, ugyanis egy másik streaming platformra kerül át.


Az HBO Max elveszíti az összes Harry Potter filmet, ugyanis átköltöznek egy másik streaming platformra. A nyolc filmből álló sorozat J.K. hét könyvéből készült. Rowling ez idő alatt végig eszméletlen népszerű volt, és minden idők egyik legnagyobb filmes franchise-jává vált, dollármilliárdos bevétellel.

Az HBO Max még az év elején megrendezte a Harry Potter 20. évfordulójára a: Visszatérés a Roxfortba című különkiadást, amely újra egyesítette Daniel Radcliffe, Rupert Grint és Emma Watson aranytrióját a többi szereplővel és az eredeti rendezővel, Chris Columbusszal, hogy megvitassák a filmeket.

Ez idáig mind a nyolc Harry Potter film elérhető volt az HBO Maxon, ami 2020. májusában indult, azonban rá 90 napra lekerült a felületről. Az HBO Maxnak 2021. szeptemberében sikerült visszaszereznie a jogokat, majd emellett mindhárom Legendás állatok filmet is megszerezték.

A Screen Rant beszámolója szerint a Harry Potter filmek ismét a Peacock szolgáltatójához kerülnek az HBO Maxról. Jelenleg mind a nyolc film elérhető mindkét streaming felületen, de augusztus 31-én lesz az utolsó nap, amikor az HBO Maxon nézhetjük meg őket. A nap után már csak Peacock közvetítheti a Fiú, aki élt kalandjait. A három Legendás állatok film azonban egyelőre marad az HBO Maxon.

Bár úgy tűnik, hogy az HBO Max – legalábbis átmenetileg – elvesztette a Harry Potter filmekért vívott csatát a streamelési platformok fölényéért vívott háborúban, továbbra is az egyik legnagyobb óriás az új és régi tartalmak széles választékával.

Nyitókép: Instagram