le meurice hotel tetoterasza parizsban

A világ hat legextravagánsabb szállodai lakosztálya

Párizstól Mexikóig összegyűjtöttünk hat olyan lakosztályt, melyek minden képzeletet felülmúlnak.


New York: The Carlyle, elnöki lakosztály

carlyle hotel elnoki lakosztaly central park panorama

Fotó: The Carlyle Hotel

Kezdjünk is mindjárt a legdrágább versenyzővel: a Carlyle elnöki lakosztálya 40 ezer dollárba kerül egy éjszakára. Elfoglalja a hotel teljes 26. emeletét, így csodálatos panorámát kínál körben egész New Yorkra, többek közt a Central Parkban is premier plánban gyönyörködhetünk. Három hálószoba, egy nappali, egy médiaszoba (hiszen ide tényleg elnököket is várnak), egy zongoraszoba és persze egy konyha is helyet kapott a minden kényelmet és luxust megtestesítő lakosztályban.

Párizs: Le Meurice, Belle Etoile lakosztály

le meurice hotel haloszobaja parizsban

Fotó: Le Meurice Hotel

Párizs szívében 28 300 dollártól kezdődik egy éjszaka ára a Le Meurice Belle Etoile lakosztályában. Persze a lakószobák is gyönyörűek a hotel hetedik emeletén található penthouse-ban, a lényeg azonban az ajtón kívól van, ugyanis óriási tetőterasz is tartozik hozzá. Ahogy a cikk nyitóképében is láthatón, innen 360 fokos párizsi panoráma tárul elénk: láthatjuk az Eiffel-tornyot, a Tülériák kertjét, a Place Vendôme-öt és még sok már párizsi ikont.

Mexikó: Hotel Escenia, Escenia lakosztály

hotel escenia tetoterasz medencevel

Fotó: Hotel Escenia

A Maja Riviérán található szálloda a tengerimádóknak kedvez, igazi nyaralóhely: fő lakosztályához (mely éjszakánként 3 200 dollártól már elérhető) saját kert, medence, tetőterasz és edzőterem is tartozik. A legjobb része persze itt is a tengerre néző csodás kilátás.

Montenegró: One&Only Portonovi, Suite One

one&only portonovi hotel luxuslakosztalya kaddal

Fotó: One&Only Portonovi

A One&Only lánc Portonoviban található egysége található hozzánk a legközelebb. Legmenőbb lakosztályukban, a Suite van 6600 dollárért aludhatunk egyet, már ha aludni akarunk ahelyett, hogy befogadjuk ezt a sok gyönyörűséget: lenyűgöző tengerparti kilátás, modern ízléssel berendezett, dizájnos helyiségek, privát bortároló, kül- és beltéri kandalló.

St. Barts: Eden Rock, Kolumbusz Kristóf lakosztály

eden rock hotel kolumbusz kristof lakosztaly

Fotó: Ede Rock Hotel

Az Eden Rock hotel nem véletlenül kapta a nevét: valóban egy szikla tetején csücsül, ahonnan épp arra az öbölre látni rá, ahol Kolumbusz Kristóf behajózott, amikor felfedezte a paradicsomi szigetet. A modern lakosztályhoz pezsgőfürdős terasz és még egy saját könyvtár is jár – éjszakánként 4500 dollártól.

Egyiptom: The St. Regis Cairo, királyi lakosztály

st regis hotel kiralyi lakosztalya

Fotó: St. Regis Hotel

A St. Regis még olyan új, hogy csak januárban fog megnyitni hivatalosan. A nílusi panorámát ígérő királyi lakosztályt ötezer dollárért vehetjük ki éjszakánként, cserébe gyönyörű kortárs arab stílusú helyiségeket kapunk, amibe két hálószoba, egy médiaszoba és egy edzőterem is tartozik.

Nyitókép: Le Meurice Hotel