ii. erzsebet

Ilyen az ünnepi II. Erzsébet Barbie, amivel akár a koronázást is újrajátszhatjuk

A világ egyik legnépszerűbb és persze legrégebb óta trónon lévő uralkodója, II. Erzsébet ma ünnepli 96. születésnapját. Se szeri, se száma ez alkalomból a megemlékezéseknek, a világ legnépszerűbb játékgyára, a Mattel pedig egy a királynőről mintázott Barbie babával köszönti a brit monarchia fejét.


Ma ünnepli II. Erzsébet, az angol királynő a 96. születésnapját. Nagy év ez neki, hiszen idén egy még fontosabb évfordulója is van: februárban volt 70 éve, hogy trónra került, ám a hivatalos platinaünnepséget majd csak júniusban tartják, mivel sosem tartotta illendőnek, hogy édesapja halálának évfordulóján mulasson.

Bár az egészségi állapota jelenleg törékeny, mivel nemrég gyógyult fel a koronavírusból, és férje tavalyi halála után a kedvét sem nyerte vissza igazán, az biztosan jólesik neki, hogy mennyien gondolnak ma rá az egész világon. Múlt héten még eltávolodott unokája, Harry is meglátogatta.

ii. erzsebet barbie baba

Fotó: Mattel

Világszerte rengeteg hivatal, orgánum és cég ünnepli ma a királynőt, a Mattel pedig azzal tette halhatatlanná őt, hogy egy Barbie babát mintázott róla. A játékbaba a márka Tribute Collectionjének része, hiszen ma már nemcsak arra ügyelnek, hogy elég számú színes kiegészítőt kapjanak a kislányok a hosszú hajú idoljuk számára, hanem edukációs jelleggel babaformába öntik a tudomány és a történelem legfontosabb női alakjait. Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy többek közt a koronavírus elleni küzdelem hőseiről is mintáztak már Barbie-t.

A királynő babaverzióján Mária királyné tiaráját viseli, mely az esküvőjén is rajta volt, valamit a királyi rend kitüntetéseinek játékverzióját is láthatjuk, ahogy az édesapja és nagyapja miniatűr portréját is. A dobozt pedig, amiben a Barbie érkezik, a Buckingham-palota trónterme ihlette.

ii. erzsebet barbie baba dobozban

Fotó: Mattel

A II. Erzsébet Barbie baba mától kapható, 75 dollárért.

Nyitókép: GettyImages