Kamilla királyné, III. Károly király, Vilmos walesi herceg és Katalin walesi hercegné a londoni Buckingham-palotában 2022. szeptember 18-án

Vilmos egy fontos eseményen hagyta cserben Kamilla királynét

Kamilla királyné a napokban megemlékezést szervezett a néhai II. Konstantin görög király tiszteletére a windsori kastélyban, miközben férje, Károly király továbbra is betegségéből lábadozik, Vilmos herceg pedig Katalint ápolja.


Vilmos herceg nem jelent meg a Kamilla királyné által rendezett eseményen. A walesi herceg távolmaradásának oka azonban nem volt teljesen egyértelmű, ugyanis a Kensington-palota szóvivője a Page Sixnek elmondta, hogy Katalin hercegné jól van már.

Ez is érdekelhet:

Vilmosnak az eseményen felolvasást kellett volna tartania, azonban az utolsó pillanatban felhívta a görög királyi családot és bocsánatot kérve, személyes okokra hivatkozva visszalépett feladatától. A helyére Pavlos trónörökös, Konstantin legidősebb fia lépett, hogy levezényelje a felolvasást.

Katalin \u00e9s VilmosVilmos herceg elárulta, hogy főz neki otthon Katalin hercegnéFotó: Getty Images

Katalin hercegné mindeközben otthon lábadozik, és húsvétig garantáltan nem vesz részt semmilyen nyilvános eseményen. Tervezett hasi műtétjére januárban esett sor, ám a hónap elején már ágyból dolgozott.

Konstantin - aki 2023. január 10-én, 82 éves korában halt meg Görögország utolsó királyaként egy puccs következtében - Vilmos keresztapja volt. A rá emlékező eseményt Kamilla királyné vezette, míg férje, III. Károly király továbbra is háttérbe húzódik a kezelése idejére.

Fotó: Getty Images / Chris Jackson