Károly király a néhai Erzsébet királynő mellett

Károly király nagy lépésre készül, melynek II. Erzsébet biztosan nem örülne​

II. Erzsébetről köztudott, hogy a corgi kutyusok mellett egy másik állatfajért is rajongott, mégpedig a lovakért. Élete során a versenyekre járás és a tenyésztés is a hobbijai közé tartoztak. Halála után Károly király örökölte a lovait, melyekkel nem úgy fognak bánni, mint korábban.


III. Károly király édesanyja halála után 14 versenylovat örökölt, melyek mind kancák. Ahelyett, hogy tovább tenyésztené őket, vagy versenyfelkészítéseken vennének részt, az új uralkodó úgy döntött, hogy megválik a szeretett állatoktól. A példányokat a Tattersalls aukciósházban értékesítik majd. Köztük olyan híres lovak is vannak, mint például Just Fine.

A hír valószínűleg lesújtja a néha királynő rajongóit, hiszen mindannyian jól tudják, hogy II. Erzsébetnek nagyon fontosok voltak a lovai. Utolsó születésnapi portréján is például kedvencei mellett szerepel.

Természetesen nem kell rossz néven venni a helyzetet, hiszen Károly király nem kegyetlenségből vagy gonoszságból ad túl a versenylovakon. A szakmában ez egy bevett szokás. Magának Erzsébet királynőnek is voltak tenyészkancái, a fiatal lovak közül pedig sokakat eladott. A Tattersalls szóvivője, Jimmy George így nyilatkozott erről a helyzetről:

„Semmi szokatlan nincs ebben. Minden évben adnának el lovakat. A királynő is maga tenyésztette saját lovait, majd adta el őket. Nem tarthatja meg mindet. A tulajdonosok minden évben megvállnak az állománytól. Őfelsége csak azt teszi, amit a tulajdonosok szoktak."
II. Erzs\u00e9bet kir\u00e1lyn\u0151 egy f\u00e9rfi mellett lovagol

Fotó: Getty

A lovak mellett érdemes pár szót szólni II. Erzsébet corgijairól is. A kiskutyák őfelsége halála után a családban maradtak és York hercegéhez, illetve hercegnéjéhez kerültek. Egy korábbi írásunkban részleteket is lehet olvasni a kis kedvencek jólétéről, illetve arról, hogy András herceg és Sarah Ferguson hogyan bánnak velük.

Az Instagam-bejegyzéseiket figyelemmel kísérve kétségeink sem lehetnek afelől, hogy imádják a kutyusokat és már most családtagokként tekintenek rájuk.

Nyitókép: Getty

Forrás: Marie Claire