Harry herceg és Meghan Markle

Harry herceg és Meghan Markle ott lesznek Károly koronázásán?

Károly király koronázását 2023. május 6-ra tűzték ki. A rajongókban a dátum bejelentése óta felmerülhetett, hogy az uralkodó kisebb fia, Harry herceg is ott lesz-e az eseményen. A kérdés valóban jogos, tekintve Meghan Markle-ék zavaros családi kapcsolatait. Vajon megjelennek majd?


Egy korábbi cikkünkben részleteket lehet olvasni azzal kapcsolatban, mi mindent tudunk eddig a jövő évben esedékes koronázásról. Többek között érdemes megemlíteni, hogy az új uralkodó a létszámhatárt jelentősen lecsökkentette, hogy praktikusabbak és költséghatékonyabbak legyenek. Hogy ebbe a limitált társaságba beleszámolták-e Harry herceget és feleségét, az továbbra is kérdéses.

Ha nem is gondolunk arra, hogy mennyire feszült a viszonyuk a walesi hercegi párral, akkor is van egy másik tényező, ami kétségeket ébreszthet a megjelenésükkel kapcsolatban. Tudni illik, Meghan Markle-ék fiának, Archie-nak pontosan azon a napon van a születésnapja.

Nemrég Russell Myers — királyi szerkesztő — a Pod Save the King podcast vendége volt, ahol a műsorvezetővel közösen kitárgyalták a témát. A házigazda, Zoe Forsey meglátásai szerint Harry hercegék biztosan nem hagyják ki a koronázást, még úgy sem, hogy legszívesebben fiukat ünnepelnék aznap. Ha nem jelennek meg, akkor az egyértelmű jel lenne a monarchia felé, ezzel pedig minden kapcsolatukat elvesztenék a családban.

„Nem hiszem, hogy Archie születésnapján otthon hagynák a gyerekeket, úgyhogy szerintem átjönnek egy hétre, és ott lesznek a koronázáson, így együtt lóghatnak majd a családdal. Ki tudja, milyenek lesznek akkor a kapcsolataik”

— olvashatjuk Myers véleményét a Marie Claire cikkében.

Ami befolyásolhatja a családi légkört, az Harry herceg memoárjának megjelenése. Aki tisztában van az utóbbi hetek eseményeivel, az tudja, hogy a sussexi herceg nagyon dolgozik kiadványa simításain. Egyelőre nem tudni, mi lesz a tartalma, de ha olyan dolgokat adat ki, amiket nem lenne szabad, akkor az kihatással lehet a családi viszonyokra és a koronázás teljes hangulatára is.

Nem sokkal Erzsébet királynő halála után beszámoltunk róla, hogy Markle Károly királytól egy privát megbeszélést kérvényezett. Valószínűleg a jövőbeli terveikről kívánt tárgyalni, valamint a viszonyok helyreállításáról. A részletekről a korábbi írásunkból lehet többet megtudni.

Nyitókép: Getty