Katalin és Vilmos

Vilmos irtó dühös a Katalin betegségéről keringő pletykák miatt

Katalin hercegné eddig is a világ egyik legtöbbet emlegetett személye volt, de az utóbbi pár hónapban a róla való közbeszéd soha nem látott magasságokba emelkedett.


A Kensington-palota januárban jelentette be a hírt, hogy Katalin hercegné „tervezett" hasi műtéten esett át, és 13 napos kórházi tartózkodás után otthon, Windsorban fog lábadozni a családjával.

A walesi hercegné a felépülés érdekében ideiglenesen visszalépett a királyi feladatoktól, és várhatóan csak húsvét után tér vissza.

A walesi hercegné reméli, hogy a nyilvánosság megérti azt a vágyát, hogy a lehető legtöbb normalitást megőrizze gyermekei számára. És azt a kívánságát, hogy személyes egészségügyi információi bizalmasak maradjanak

− állt a műtétje idején kiadott közleményben.

Mivel azonban hónapok óta tartó „eltűnése" foglalkoztatja a nyilvánosságot, összeesküvés-elméletek terjedtek el, különösen a Vilmos herceggel kötött házasságának állapota kapcsán.

Ezt csak fokozta a közelmúltban kirobbant botrány, amikor a palota nyilvánosságra hozott egy vélhetően photoshoppolt fotót Katalinról és gyermekeiről. És mivel a walesi hercegné jegygyűrűje sem volt látható a képen, ez még több olajat adott a tűzre.

Katalin hercegn\u00e9

Fotó: Profimedia

A Daily Mailnek nyilatkozó források szerint a walesi hercegi pár „mélyen feldúlt" és „dühös" az összeesküvés-elméletek és a „Katalin állapotával kapcsolatosnyilvános viták miatt".

Aznap reggel beszéltem a Kensington-palotával. Azt mondták, nagyon feldúlt és szomorú, hogy ennyi bajt okozott

− tette hozzá a The Sun szerkesztője, Victoria Newton a Times Radio e heti adásában.

Newton a továbbiakban arról beszélt, hogy a Katalin körüli összeesküvés-elméleteknek véget kell vetni, és kifejtette:

Ez egy olyan nő, akinek nagyon komoly műtétje volt − valószínűleg sokkal komolyabb, mint azt bárki is gondolná. Mindig is azt mondta, hogy húsvétig távol lesz a közélettől. Ő nem államfő, más a helyzete, mint mondjuk Károly királyé, akinél több jogunk van ahhoz, hogy ismerjük a betegségét. Katalin nem érdemelte meg ezeket az őrült online spekulációkat. Szerintem joga volt ahhoz, hogy otthon legyen és felépüljön.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Profimedia