Katalin és Vilmos az esküvőjük napján

Katalin hercegné egy 350 éves királyi hagyományt is megszegett az esküvőjén

A királyi család kétségtelenül a legtöbbet emlegetett család a világon, és ez ne volt másképp az elmúlt hónapban sem, kezdve A korona hatodik évadának megjelenésével egészen Omid Scobie botrányveszélyes királyi könyvének, a Végjátéknak a megjelenéséig.


A királyi család egyik legnépszerűbb tagja kétségkívül a walesi hercegné, akit az „erő pilléreként" és a család egyik vezetőjeként tartanak számon.

Ez részben annak köszönhető, hogy eltökélten tépi szét a királyi szabálykönyvet, ha kell. Vilmos herceg és Katalin hercegné egyengeti az utat, hogy a királyi létformát átélhetőbbé tegye – és ebbe a küldetésbe már az esküvőjük napján belevágtak.

Vilmos és Katalin 2011. április 29-én kötötte össze az életét, több szempontból is szakítva a hagyományokkal a nászuk során.

Kezdve azzal, hogy Pippa Middletont és Harry herceget választották meg koszorúslánynak és tanúnak − két olyan szerepkörbe, amely a királyi esküvőkön a hagyomány szerint nem is létezik. Utána következett a kettős csók, amelyet az ifjú pár a Buckingham-palota erkélyéről adott a tömegnek, majd a meghökkentő lépés, hogy a nászéjszakát a Buckingham-palotában töltötték, ahelyett, hogy azonnal nászútra indultak volna.

Nemrég azonban kiderült, hogy a nagy napon egy másik hagyományt is megszegtek, mégpedig Katalin hajával kapcsolatban.

Katalin hercegn\u00e9 az esk\u00fcv\u0151je napj\u00e1n

Fotó: Getty Images

Azzal, hogy a Katalin úgy döntött, hogy leengedett hajat visel, megszegte azt a 350 éves hagyományt, miszerint a királyi menyasszonyok feltűzve viselik a hajukat. A Vilmos & Katalin: Az út című dokumentumfilm szerint Katalint a királyi hivatalnokok nem győzték bátorítani, hogy viselje feltűzve a haját, ám ő ellenállt.

Királyi források szerint a királyi család nagyon határozottan jelezte Kataéinnak, hogy jobban szeretnék, ha ezen a különleges alkalmon feltűzve viselné a haját. Ő azonban leengedve, hosszú, omlós fürtökkel szerette volna viselni a haját, ami a kedvenc frizurája, és tulajdonképpen Vilmos kedvence is. Végül kompromisszumot kötöttek a kinézetével kapcsolatban

− magyarázta Ashley Pearson királyi riporter.

A kompromisszum – Katalin végül félig feltűzött, félig leengedett hajat viselt, és az eredményt nézve ez egy rendkívül jó döntés volt.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Getty Images