Katalin hercegné és Vilmos herceg az esküvőjükön

Így lepte meg Katalin hercegné a királynőt az esküvője napján — sikerült?

Bár Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvője már tizenegy éve volt, a rajongóikat még máig érdeklik az apró részletek. Mit mondott a vőlegény az apósának a szertartás előtt? Milyen gyűrűt kapott a menyasszony? Ezúttal az derült ki, hogy melyik tettével lepte meg legjobban Katalin a királynőt.


A fiatal pár több szempontból is szembement a hagyományokkal az esküvőn, ami nem feltétlen nyerhette el a tetszését II. Erzsébet királynőnek. A sminkkérdés talán egy ilyen témakör lehetett. A menyasszonyok minden esküvőn a lehető legtöbbet szeretnék kihozni magukból, így általában profi sminkest bérelnek fel a tökéletes megjelenés kedvéért.

Nincs ez máshogy a királyi esküvőkön sem. Katalin hercegné viszont nem így gondolkodott. Ő magának akarta elkészíteni a sminkjét, ezzel is egy kicsit természetesebb hatást teremtve élete legszebb napján. Ehhez Arabella Prestontól vett magánórákat, melyekről Mark Niemierko esküvőszervező így nyilatkozott:

„Körülbelül három vagy négy órát vett Katalinnal a chelsea-i magánlakásába és elment a Clarence House-ba is, nagyon magánjelleggel. Arabellának aznap is el kellett volna mennie, de már nem ment, mert Katalin kényelmesen és magabiztosan csinálta egyedül is.”

2016-ban megjelent egy könyv The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe címen, melyből kiderült, hogy ennyi önállóságot a királynő is megenged magának. II. Erzsébet minden nap maga készíti a sminkjét, ez alól pedig egy alkalom képez kivételt. A hagyományos karácsonyi televíziós megjelenését nem bízza a véletlenre. Azokra Marilyn Widdess készíti fel őfelségét a kamerák össztüzére.

Vilmos hercegnek és feleségének azóta három gyermeke született: György és Lajos hercegek, illetve Sarolta hercegnő. A három testvér nagyon közel áll egymáshoz, a két idősebb pedig egy aranyos becenevet is adott a legkisebbnek. Egy korábbi cikkünkből meg lehet tudni, honnan jött az ötlet, valamint a család többi tagjának titkos elnevezéséről is tudomást lehet szerezni.