György walesi herceg, Vilmos walesi herceg, Lajos walesi herceg, Sarolta walesi hercegnő és Katalin walesi hercegné a Buckingham-palota erkélyén 2024. június 15-én Londonban, Angliában.

Ezért nem látogatták gyerekei Katalin hercegnét a kórházban

Egy királyi szakértő nemrég elárulta.


Amikor a palota bejelentette, hogy a walesi hercegné januárban hasi műtéten esett át, hetekig tartó találgatások előzték meg egészségi állapotát. Márciusban Katalin hercegné videóüzenetben osztotta meg a hírt, hogy kemoterápiás kezelésben részesül, mivel az orvosok az év eleji műtétje során rákot állapítottak meg nála.

Mielőtt ezt a hírt megosztotta volna a világgal, gyorsan nőtt az érdeklődés Katalin közéletből való távolléte iránt, több összeesküvés-elmélet is született ezzel kapcsolatban.

Katie Nicholl, a Vanity Fair újságírója és királyi tudósítója akkor úgy fogalmazott, hogy Vilmos és Katalin „padlót fogott a reakciótól”.

Diana hercegnő egykori magántitkára, Patrick Jephson is megszólalt, szerinte „az az információs vákuum, amit a palotának nem volt annyi esze, hogy őszinte, ártalmatlan anyagokkal töltsön ki, lehetővé tette, hogy ezek a vad összeesküvés-elméletek felnőjenek”.

„A közönség szeretete a monarchia iránt a legnagyobb erőssége. A hosszú élet legnagyobb garanciája.”

Miközben Katalin januárban a London Clinicben lábadozott, Vilmos herceget lefotózták, amint a kórházba érkezik, hogy meglátogassa feleségét. Néhányan azonban megkérdőjelezték, hogy a pár gyermekei, György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg miért nem voltak ott, hogy meglátogassák anyukájukat a műtét után, melyre Nicholl nemrég magyarázatot adott.

A királyi tudósító állítása szerint a walesi gyerekek nem voltak Vilmos mellett ezeken a látogatásokon, mivel Katalin nem akarta, hogy gyermekei köpenyben, monitorokra és csövekre kötve lássák. Ehelyett a hercegné rendszeresen videóhívásokban tartotta a kapcsolatot velük.

Egy bennfentes szerint Vilmos és Katalin szerette volna biztosítani, hogy a dolgok a lehető legnormálisabbak legyenek a gyerekek számára.

Katalin hercegné idei első nyilvános szereplésére júniusban került sor, amikor családjával együtt részt vett a Trooping the Colour rendezvényen.