Katalin hercegné 2023. április 9-én

​Katalin hercegné a húsvéti ünnepségen megszegte a királyi protokollt

A királyi család első húsvétját ünnepelte a néhai II. Erzsébet királynő halála óta, a walesi hercegné pedig egy divatos lépéssel hívta fel magára a figyelmet.


A brit királyi család április 9-én, vasárnap a windsori kastély Szent György-kápolnájába érkezett a húsvétvasárnapi istentiszteletre. A walesi herceg és hercegné három gyermekével érkezett a kápolnához, mindannyian kék ruhát viseltek – tudósított az Independent.

A kilencéves György herceg tengerészkék öltönyben és nyakkendőben lépdelt, míg kisebbik húga, Sarolta hercegnő tengerészkék felöltőt viselt világoskék harisnyával a brit Rachel Riley márka virágos ruhája alatt.

Ez volt az első alkalom, hogy Lajos herceg is részt vett a húsvéti szertartáson. Debütálása alkalmából a négyéves királyi csemete kék rövidnadrágot és térdzoknit viselt, tengerészkék öltönnyel és nyakkendővel.

Eközben Katalin hercegné egy kobaltkék Catherine Walker kabátruhában tündökölt, amelyet korábban a tavalyi nemzetközösségi napi istentiszteleten viselt. A kék megjelenést egy hozzá illő pillbox-kalappal és kézitáskával egészítette ki. Merész piros manikűrje azonban mindennél jobban magára vonzotta a tekinteteket.

Katalin hercegn\u00e9 k\u00f6rmei 2023. \u00e1prilis 9-\u00e9n

Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Bár a királyi család nőtagjai viselhetnek körömlakkot, általában távol tartják magukat a színes vagy zavaró körömszínektől. Bár ez nem része a hivatalos királyi protokollnak, a néhai II. Erzsébet királynő a hivatalos eseményeken a bőrtónusú árnyalatokat részesítette előnyben.

Bőrszínűnek kell lennie, így például a forró vörös és az élénk rózsaszín nem helyes, különösen hivatalos alkalmakra és gyász idején. Áttetsző vagy halvány rózsaszín − alapvetően ezek a természetes színek.

− mondta William Hanson etikett- és protokolltanácsadó a Sunnak 2022-ben.

Meghan Markle 2018 decemberében keltett nagy feltűnést, amikor fekete körömlakkot viselt a British Fashion Awards díjátadón. Az épp Archie herceggel várandós hercegné egy fekete Givenchy Haute Couture ruhát és hozzá illő körmöket viselve adta át Clare Waight Keller esküvői ruhatervezőnek az Év Női Ruhatervezője díjat.

Az idei húsvéti szertartás nemcsak Lajos herceg debütálása volt, hanem az első is II. Erzsébet királynő 2022 szeptemberében bekövetkezett halála óta. Kevesebb mint egy hónap van hátra III. Károly király és felesége, Kamilla királyné megkoronázásáig, melyre május 6-án, szombaton kerül sor a londoni Westminster-apátságban.

Nyitókép: Max Mumby/Indigo/Getty Images