Sarolta és Lajos

Lajos herceg ismét ellopta a show-t: úgy tűnik, nem bírja a repülők zaját

Lajos herceg megint magára hívta a figyelmet egy nyilvános szereplésén.


A hétvégén a herceg és testvérei, György és Sarolta családi napot töltöttek el szüleikkel, Vilmos herceggel és Katalin hercegnével, és részt vettek a Royal International Air Tattoo-n, a világ legnagyobb éves katonai légi bemutatóján.

Korábbi kirándulásaihoz híven az ötéves kisfiú ismét ellopta a show-t, miközben a felettük elsuhanó repülőgépekre reagált – számol be róla a Harper’s Bazaar.

A Sky News által megosztott klip alapján a walesi család körbejárta a C-17 Globemaster III teherszállító repülőgépet, amely Erzsébet királynő szeptemberi halála után a holttestét szállította vissza Londonba.

Amikor a nagy repülőgép hangja egyre hangosabbá vált, a fiatal királyi családtag elégedetlenkedni kezdett a zaj miatt: befogta a fülét és kiabált.

Nem sokkal később a legfiatalabb herceg mintha hirtelen elvonatkoztatott volna a bemutatótól, felugrott egy közeli terepjáróra. Katalin segítette őt le a kocsiról, mielőtt a család kilépett volna a hatalmas repülőgépből.

Lajos azóta vált ismertté őszinte arckifejezéseiről a királyi eseményeken, amióta a 2022-es Trooping the Colour rendezvényen az erkélyen hasonlóan reagált a Királyi Légierő különleges repülős bemutatója által keltett hangos zajokra. A Twitteren a „grimaszok hercegének" nevezett kisgyermek az idei felvonuláson már láthatóan jobban hozzászokott a flypasthoz, ahol a fotósok megörökítették, amint összeszorítja az arcát, és mindkét karját úgy tartja, mint egy pilóta.

Nyitókép: Yui Mok - WPA Pool/Getty Images