Katalin hercegné

Katalin hercegné megtörte a csendet a rákkal való küzdelmében

Katalin hercegné levélben kért elnézést az Ír Gárdától - a brit hadsereg gyalogos gárdaezredétől -, amiért kihagyta az éves Trooping the Colour rendezvény főpróbáját, és sok szerencsét kívánt az ezrednek.


„Szerettem volna írni, hogy tudassam önökkel, mennyire büszke vagyok az egész ezredre az ezredesi szemle és a Trooping the Colour előtt”

– írta levelében Katalin.

„Nagyra értékelem, hogy mindenki, aki idén részt vesz a trófeán, hónapokig gyakorolt, és sok órát áldozott arra, hogy az egyenruhájuk és a gyakorlatuk kifogástalan legyen.”

Ezután a levelet azzal folytatta, hogy hatalmas megtiszteltetés számára az ír gárda ezredeseként betöltött szerepe és reméli, hogy hamarosan újra képviselheti az ezredet.

A brit hadsereg eredetileg a honlapján úgy jelezte, hogy a parádén Katalin is részt vesz majd, ugyanis ezredesi szerepe szerint minden évben részt vesz a rendezvényen. Azonban március elején – még mielőtt nyilvánosságra hozták volna a walesi hercegné állapotát – leszedték a honlapról a résztvevők listájából.

A walesi hercegnő távolléte azonban nem ok nélküli: Katalin rákdiagnózisa bejelentése óta csak a gyógyulására fókuszált, így minden nyilvános esemény alól szünetet tart.

Az ír gárda hivatalos X (korábban Twitter) profilján reagált a hercegné levelére:

„Az Ír Gárda mélyen meghatódott, amikor ma reggel levelet kapott ezredesünktől, Ő Királyi Fenségétől, a walesi hercegnőtől”

– olvasható a levélben.

„Továbbra is sok sikert kívánunk Ő Királyi Fenségének a felépüléséhez, és a legjobb kívánságainkat küldjük neki.”

Az X posztot egy videó is kíséri, amelyen az ezred tagjai hangosan hallgatják Middleton levelét, és a végén tapsolnak.

Middleton helyett James Bucknall altábornagy, a Szövetséges Gyorsreagáló Hadtest korábbi parancsnoka tisztelgett.

Fotó: Getty Images

(Time)