Pippa Middleton és Katalin walesi hercegné (akkor még Kate Middleton) a férfi teniszezők döntőjén az All England Lawn Tennis Championships versenyen az angliai Wimbledonban 2012. július 8-án

Ezt a címet kaphatja húga, amikor Katalin királyné lesz

Pippa Middleton fontos címet kaphat.

Nehéz hónapokat tudhat maga mögött a brit királyi család: Károly királynál és Katalin walesi hercegnőnél is rákot diagnosztizáltak. Annak érdekében, hogy a gyógyulásukra összpontosíthassanak, a királyi család mindkét magas rangú tagja kénytelen volt ideiglenesen visszalépni a nyilvános feladatoktól, és a trónörökös Vilmos hercegnek kellett helytállnia.

„Vilmos és Katalin abban reménykedett, hogy több évtizedet tölthetnek majd Wales hercegeként és hercegnőjeként, és ha Isten is úgy akarja, még megkapják ezt. De ami érdekes a következő hónapokban, hogy Vilmost sokkal hamarabb belekényszerül abba, hogy király legyen, mint azt gondolta volna”

– mondta a királyi udvar egy korábbi embere a Cosmopolitan-nek.

Vilmos herceg „próbarepülése” közepette királyi szakértők azt vizsgálják, hogyan nézne ki a Mountbatten-Windsors család a walesi hercegi pár alatt, és kinek a szerepeit léptetnék elő.

Az egyik családtag, aki a szakértők előrejelzése szerint fontos címet kaphat, ha Vilmos és Katalin király és királynő lesz, az Pippa Middleton.

Őt várhatóan nővére hat „társalkodónője” egyikévé választják majd – ez egy évszázados hagyomány a brit királyi családban, Kamilla királynő nemrég húgát, Annabell Elliottot választotta társalkodónőjének.

„Mindenképpen úgy gondolom, hogy Pippa-é lehet egy udvarhölgy vagy társnő típusú szerep. Olyan valakinek kell lennie, akiben az akkori királynő megbízhat és akire támaszkodhat, és ki lenne jobb, mint a húga? Pippának vannak kereskedelmi érdekeltségei, de biztos vagyok benne, hogy mire Katalin királynő lesz, szívesen betöltené ezt a szerepet, ha szükséges. Ez nem feltétlenül egy teljes munkaidős feladat, így ő is rendelkezésre állna”

– mondta Phil Dampier királyi szakértő a Fabulousnek.

Hozzátette, hogy a címváltoztatás hosszú időbe telik.

„Nem látom, hogy Middletone-ék bármilyen címet kapnának, amíg Károly király, és nem hiszem, hogy ők is akarnának. De amikor Vilmos lesz a király és Katalin a királynő, a dolgok változhatnak.”


Nyitókép: Profimedia