Vilmos herceg és Katalin hercegné

Miért nem ment Vilmos herceggel Szingapúrba Katalin?

Katalin hercegné idén először nem vesz részt a környezetvédelmi célú Earthshot-díjátadón. A versenyt, amely az éghajlatváltozás és a környezeti kihívások elleni küzdelmet segítő innovációkat díjazza, férje, Vilmos herceg alapította 2020-ban.


Vilmos herceg, aki jelenleg Szingapúrban tartózkodik az idei rendezvényen, elárulta Katalin távolmaradásának okát.

„Katalin nagyon sajnálja, hogy nem lehet itt”

– mondta Vilmos hétfőn.

„Ő segít Györgynek felkészülni az első nagy vizsgájára.”

A 10 éves György herceg egyre leterheltebb növekvő királyi kötelessége és tanulmányi karrierje miatt. Szerencsére ott van mellette édesanyja, aki támogatja őt.

György herceg jelenleg az általános iskola utolsó évfolyamába, hatodik osztályba jár. Katalin hercegnő uralkodói munkájának jellegzetes társadalmi témája a korai gyermekkor fontossága, és az, hogy a felnőttek hogyan tudják a legjobban támogatni a gyerekeket és segíteni őket a boldogulásban. Így teljesen hiteles az a magyarázat Vilmostól, hogy felesége anyai feladatköreinek tesz eleget a királyi teendők helyett.

A walesi hercegnő igyekszik rengeteg minőségi időt tölteni három gyermekével, nemrég például szünetet tartott a királyi szereplések között, hogy a gyermekeivel lehessen, amíg azok az iskolai őszi szünetben voltak.

Katalin és Vilmos barátai elmondták, hogy a leendő király és felesége számára fontos, hogy erős alapokat fektessenek le gyermekeiknek, és hogy a néhai királynő az elmúlt évtizedben engedélyt adott nekik arra, hogy a gyerekeiket a királyi kötelességek elé helyezzék.

Katalin, Lajos, Sarolta, Gy\u00f6rgy \u00e9s VilmosVilmos és Katalin még Károllyal is összeveszett György jövője kapcsánFotó: Getty Images

Nyitókép: Getty

(Marie Claire)