A korona, jelenetkép, Elizabeth Debicki

Mit gondol a királyi család valójában A koronáról?

A világ már nagyon várja A korona hatodik évadát, a Netflix sorozatának új évada minden bizonnyal az eddigi legdrámaibb lesz.


A hatodik és egyben utolsó évad premierje a tervek szerint két részletben történik meg, az elsőt november 16-án, a többi epizódot pedig december 14-én mutatják be.

És bár a hűséges rajongók már számolják vissza a napokat, van néhány ember, akinek kellemetlen lehet a sorozat megnézése: maga a királyi család. A királyi család több tagja is nyilatkozott a feldolgozásról az évek során, és míg egyesek jóváhagyták az ábrázolásukat, mások épp ellenkezőleg éreztek azzal kapcsolatban.

Hallottam, hogy a királynő is nézte

− magyarázta Matt Smith, aki A korona első két évadában Fülöp herceget alakította.

Ez állítólag Eduárd hercegnek és Zsófia hercegnének volt köszönhető, akik egy királyi forrás szerint nagy rajongói a Netflix sorozatának, és a királynőt is sürgették, hogy nézze velük. Fülöp herceg azonban állítólag egészen máshogy vélekedett − Edinburgh hercege egyáltalán nem rajongott a Netflix műsoráért.

Szintén Smith mesélte, hogy egy közeli filmes barátja együtt vacsorázott a királyi családdal, amikor Fülöp herceg megkérdezte tőle:

Mit csinálsz? Részt veszel ebben A korona dologban?

Aztán a vacsora végén a szóban forgó barát megkérdezte:

Fülöp, van néhány barátom, akik részt vesznek A koronában, te nézed?

Erre az edinburghi herceg a pletykák szerint elkomorult, és azt válaszolta:

Ne légy nevetséges.

Nem meglepő, hogy Károly király sem volt túlságosan elragadtatva a sorozatban való ábrázolásától, a csapata állítólag aggódott a népszerűségéért, miután a sorozatban Diána hercegné történetét ábrázolták.

Egy másik királyi személy, akit állítólag feldühített a Diána hercegnés történetszál, Vilmos herceg volt, akiről egy királyi forrás azt mondta a Daily Mailnek, hogy „úgy érzi, hogy mindkét szülőjét kihasználják és hamis, leegyszerűsítő módon mutatják be, hogy pénzt keressenek".

Harry herceg azonban megerősítette, hogy ő és Meghan Markle is megnézték a sorozatot, és azt mondta a Late Late Show műsorvezetőjének, James Cordennek, hogy jobban érzi magát A korona kapcsán, mint a bulvárhírek kapcsán.

Eugénia hercegnő állítólag szintén rajong a Netflix sorozatáért, a Town & Countrynak nyilatkozta:

Megnéztem néhány epizódot A koronából. Gyönyörűen van leforgatva. A zene csodálatos, a történet gyönyörű. Nem beszélhetek mindenki nevében, de én így éreztem, amikor néztem.
Az operatőri munka kiváló volt. Szerintem gyönyörűen forgatták. Tetszett, ahogy az esküvőmet is belevitték

− értett egyet Sarah Ferguson, York hercegnéje.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Profimedia