III. Károly király és Kamilla királynő a Buckingham-palota erkélyén megkoronázásuk után 2023. május 6-án

A brit királyi családnak dolgoznál? Eljött a te időd!

Akik valaha is szerettek volna beavatottak lenni a brit királyi család dolgaiba, azok számára jó hírünk van.

Most itt a lehetőség: A Buckingham-palota magántitkári hivatala kommunikációs asszisztensi állást hirdetett meg nemrég. Bár a palota az uralkodó székhelye, úgy tűnik, hogy ez a munkakör túlmutathat a csak III. Károly királyhoz és Kamilla királynéhez kapcsolódó híreken.

Az álláshirdetés szerint a kommunikációs asszisztens feladatai közé tartozik majd a napi médiakérdések megválaszolása különböző témákban, beleértve a királyi család tagjainak munkájával kapcsolatos kérdéseket, valamint a királyi rezidenciákon és más helyszíneken tartott királyi eseményekhez való média-hozzáférés megkönnyítése és felügyelete.

Emellett különböző platformok számára kell majd tartalmat készíteniük, beleértve a médiatájékoztatókat, a közösségi médiafrissítéseket és a cikkeket, valamint különböző adminisztratív feladatokat is el kell végezniük.

Az elvárások többnyire hasonlók, mint más kommunikációs pozíciók esetében: jó szeme legyen a részletekre, erős írásbeli kommunikációs készség, kiváló interperszonális készségek, gyors tempójú és dinamikus környezetben való boldogulás, valamint a másokkal való együttműködésre való alkalmasság és alapvető Excel-ismeretek.

A fizetés 25 642,50 font (kb. 12 millió forint dollár) évente. A jelentkezéshez, amely április 7-ig tart, néhány rövid választ igénylő kérdést kell kitölteni arról, hogy miért szeretné az illető az állást, és hogyan lenne szerinte alkalmas a munkára a képességei és tapasztalatai alapján.

Még több információ a pozícióról itt érhető el.

Vajon véletlen egybeesés, hogy a királyi család éppen most keres kommunikációs asszisztens, az elmúlt hetek kisebb botrányai után nem sokkal?