Kamilla királyné

Kamilla királyné is szünetet tart - szétesik a királyi család?

Jelenleg a brit királyi család két legmeghatározóbb alakja, Károly király és Katalin hercegné is szünetet tart a nyilvános teendőiktől, ugyanis mindketten egészségügyi gondokkal küzdenek. A legújabb hírek szerint pedig Kamilla királyné is visszavonul bizonyos időre.


A Buckingham-palota a múlt hónapban jelentette be Károly király rák diagnózisának hírét.

„A király jóindulatú prosztatamegnagyobbodás miatt végzett kórházi beavatkozása során egy külön aggodalomra okot adó problémát észleltek. Az ezt követő diagnosztikai vizsgálatok a rák egy formáját azonosították”

– állt ekkor a Buckingham-palota hivatalos közleményében.

Ezután azonnal meg is kezdték Őfelsége rendszeres kezelését és az orvosok azt tanácsolták neki, hogy halassza el nyilvános szerepléseit.

Ezen a héten azonban kiderült, hogy Kamilla királyné is szünetelteti királyi teendőit.

Betegsége miatt Károly király visszalépett királyi feladataitól és Kamilla királyné vette át feladatait. A 76 éves királyné remekül helyettesítette férjét és a távollétében rengeteg szerepet vállalt a nyilvánosság előtt.

Ezen a héten azonban kiderült, hogy Kamilla királyné átmeneti szünetet tart és majd csak március közepén tervez visszatérni feladataihoz. A Nemzetközösségi Nap alkalmából tartott szertartáson már jelen lesz a Westminster Apátságban.

Egy királyi szakértő, Ingrid Seward a The Sun lapjának azt nyilatkozta, hogy Kamilla pihenőjéhez Károly király ragaszkodott.

„Látja, hogy kezd kimerülni”

– számolt be Seward, aztán így folytatta:

„Kamilla nem csak férje egészsége miatt aggódik, hanem a királyi elfoglaltságok sűrű menetrendje miatt is, valamint ott akar lenni Katalin mellett is, miközben neki is egészségügyi problémái vannak. Minden bizonnyal megérdemli a pihenést.”

Bár azt egyelőre nem tudjuk, hogy Károly király mikor tér vissza a nyilvános kötelezettségeihez, Katalin hercegné azonban, ha igazak a hírek, húsvét környékén már újra látható lesz. Kamilla királyné pedig ekkor leadhat egy kis terhet a válláról.

Fotó: Getty

(Marie Claire)