A királyi család tagjai egy nagy közös képen

Te tudtad? Így becézik egymást a királyi család tagjai

Sokszor megfeledkezhetünk róla, hogy a királyi család tagjai is halandó emberek, akik a zárt ajtók mögött éppen úgy viselkednek, ahogyan más, egyszerűbb családok. Így természetesen ők is becézgetik egymást és mi azt is megtudtuk, hogy hogyan.


Mint minden átlagos családnak, a királyi család tagjainak is vannak beceneveik. Azt például biztosan nem gondoltad volna, hogy Fülöp herceg Erzsébet királynőt „Cabbage-nek” azaz káposztának hívta. Furcsa, mi? És még van pár érdekes becenév a családban.

Vilmos herceg

Becenevei: Will, Wombat, Babe

A walesi herceg gyermekkorában a „Wombat” becenevet kapta, amelyet néhai édesanyja, Diana hercegnő adott neki. Az NBC-nek adott 2007-es interjújában Vilmos is elárulta, hogy ez a név rajta maradt.

Ezen kívül sokan még a Will becézéssel illetik, ami lazaságára utal. A Babe becézés pedig feleségétől, Katalin hercegnétől ered.

Harry herceg

Becenév: Szerelemem, H, Spike

Majdnem minden szerelmespárnak van beceneve egymás számára. Ez alól Harry és Meghan sem kivételek.

Sussex hercege és hercegnéje 2018-ban a londoni Victoria Palace Színházban tűntek fel egy Hamilton jótékonysági eseményen, ahol Markle elárulta, hogy szerelmemnek hívja férjét.

Harryt barátai pedig „Spike”-nak hívják, ezt online álnévként is használta évekig.

Katalin hercegné

Becenevek: Cath

Harry hercegnek van egy teljesen hétköznapi beceneve a sógornőjére, amelyet különböző alkalmakkor használ rál. Ez egy interjúból derült ki, melyet Kate 2017-ben adott a BBC Radio 1-nek.

A Cath név valójában a Katalin rövidítése. A walesi hercegnő azonban nem biztos benne, hogy honnan is jött eredetileg Harrynek ez a becézés.

Meghan Markle

Becenevek: Meg, Tungsten

Harry minden kétséget kizáróan a becenevek mestere. A herceg 2018-ban az Invictus Games fogadásán árulta el az ausztráliai Sydneyben, hogyan nevezte el feleségét. A név egyszerűen csak Meg, de valamiért mégis mindenki oda van érte.

Férjén kívül még apósa, Károly király nevezte el menyét „Tungsten”-nek, ami kemény személyiségére utal. Ez ugyanis az egyik legmagasabb olvadáspontú fém.

Károly király és Camilla Parker Bowles

Becenevek: Fred & Gladys

Úgy tudjuk, hogy III. Károly király és felesége „Frednek” és „Gladysnek” szólítják egymást. Bár a nevek hátteréről elég kevés a részlet, úgy vélik, hogy a The Goon Show szereplői ihlették számukra ezeket a beceneveket.

György herceg

Becenevek: P.G.

Bár a korábbi beceneveket mind inkább a királyi család tagjai aggatták egymásra, György herceg, azaz P.G. becenevét osztálytársaitól kapta.

Sarolta hercegnő

Becenevek: Lottie

A 7 éves Sarolta, vagyis Charlotte hercegnő „Lottie” becenevét édesanyjától, Katalin hercegnétől kapta. A becézés a teljes nevének végéből ered.

Archie

Becenevek: Arch, Bubba, Kis Tök

A fenti becézések mindegyikét Archie szülei, Meghan Markle és Harry herceg adták a fiúnak. 2020 májusában a pár megosztott egy videót rajongóikkal, melyben a hercegné a Duck című gyermekkönyvet olvassa fel Archie-nak, aki mosolyogva ül az ölében. A videó feléné Meghan „Arch”-nak szólítja gyermekét.

Markle-t később hallották, ahogyan Bubbának is szólítja fiát. 2019 Halloweenjén pedig a pár úgy emlegette kisfiát, mint az ő kis tökük.

Erzsébet királynő

Becenevek: Káposzta, Gan-Gan, Gary

A listán szereplő királyi családtagok közül a néhai Erzsébet királynőnek van a legtöbb (és legfurcsább) beceneve. Kezdjük azzal a szeretetteljes becenévvel, amelyet férje, Fülöp herceg adott neki: „Káposztának” azaz Cabbage-nek nevezte a néhai uralkodónőt férje. Ezt a becézést később a családtagok is megerősítették.

A Gan-Gan becézés pedig Erzsébetnő dédunokájától, György hercegtől származik.

Ami pedig a „Gary” becézést illeti: Vilmosnak kiskorában nehézséget jelentett a nagymama szót kiejteni angolul, így lett a Granny-ből Gary, ami később rajta is ragadt.


Nyitókép: Shutterstock

(Pure Wow)