György walesi herceg, Vilmos walesi herceg, Lajos walesi herceg, Sarolta walesi hercegnő és Katalin walesi hercegné a londoni Buckingham-palota erkélyén 2024. június 15-én

Egy királyi szakértő szerint senki sem tudja, hogy van Katalin

A walesi hercegné is megjelent a Buckingham-palota erkélyén a Trooping the Colour rendezvény során a hónap elején, ezzel megörvendeztetve az érte aggódókat. Egyes királyi szakértők szerint ez megviselte a még mindig kemoterápiás kezelés alatt álló Katalint, míg mások szerint valójában senki sem tudja, hogy van a hercegné és hogyan birkózik meg a betegséggel.


A korábban királyi fotósként dolgozó Ian Pelham Turner szerint a palota igyekszik szűkszavú maradni, ha a Katalin hercegnével kapcsolatos információk megosztásáról van szó, és a bennfentesek elszántak abban, hogy egészségi állapotáról ne szivárogjon ki semmi személyes információ.

„A valóság az, hogy senki sem tudja, hogy Katalin milyen állapotban van. Sokan suttognak a karrierjüket továbbvinni vágyók közül. De a valóságban, amikor a királyi család be akarja zárni a kapukat a világ elől, évszázados gyakorlatuk van ennek művészetében. Az elmúlt napokban Katalint a világsajtó a királyi család ékkövének nyilvánította. Őt [úgy tekintik], mint az első számú uralkodót... aki stabilizálja a monarchia jövőjét”

– fogalmazott Pelham Turner a Fox News Digitalnak adott interjújában.

Korábban királyi szakértők azt állították, hogy Katalin „a monarchia jövőjét tartja a kezében”, és gyakran emlegetik őt a család „titkos fegyvereként”. Az elmúlt hónapokban hatalmas szeretet és támogatás özönlött felé januári hasi műtétje, majd a rákdiagnózisát bejelentő videója után.

Karácsony óta első nyilvános szereplése előtt egy nappal Katalin hivatalos X-oldalukon közzétett posztjában megerősítette, hogy ő is részt vesz a június 15-én megrendezésre kerülő Trooping the Colour elnevezésű eseményen.

„Lenyűgözött az elmúlt pár hónapban érkezett minden kedves támogató és bátorító üzenet. Ez tényleg nagyon sokat jelentett Vilmosnak és nekem, és mindkettőnket átsegített a nehezebb időszakokon.[...]Még nem vagyok túl a nehezén. Tanulok türelmes lenni, különösen a bizonytalansággal szemben. Elfogadni minden egyes napot, ahogy jön, hallgatni a testemre és elég időt engedni magamnak a gyógyuláshoz”

– írta.