György és Lajos herceg, valamint Sarolta hercegnő

Lajos herceg tündéri becenevet kapott testvéreitől — kitalálod, mi az?

Minden családban jelen vannak a szeretetteljes becenevek, melyeken a testvérek hívják egymást, vagy ahogy a szülők szólítják gyermekeiket. Ez a királyi családban sincsen másképp, az ifjú Lajos herceg becézése pedig nem is lehetne aranyosabb.


Természetesen nem csak a gyerekek kaptak találó beceneveket, hanem a szülők is. Vilmos cambridge-i herceget még kisgyerek korában édesanyja, Diána hercegné illette egy humoros becézéssel. Ez nem volt más, mint a vombat. Mint kiderült, ezzel egy Ausztráliában honos állathoz hasonlította, amikor éppen oda utaztak.

„Kétéves koromban kezdődött. Nekem csak mesélték, hiszen még túl fiatal voltam ahhoz, hogy emlékezzek rá. Amikor Ausztráliába mentünk a szüleinkkel, és volt ott egy vombat, tudod, az a helyi állat. Szóval, alapvetően csak így hívtak. Nem azért, mert úgy nézek ki, mint egy vombat. Vagy talán mégis?”

— mondta a herceg egy 2007-es interjúban.

A sorból Katalin hercegné sem maradhat ki. A Kate — ahogy az angol hívja — születési nevének, a Catherine-nek a beceneve. A hercegi pár legidősebb gyermekét, György herceget általában PG-nek vagy Tips-nek hívják a barátai, valamint iskolatársai. Ez a PG Tips teamárkán és György herceg monogramján alapul, a találékonyság miatt pedig a szülők is átvették ezt a megnevezést.

Sarolta hercegnő idősebb bátyjához hasonlóan a londoni Thomas's Battersea iskolában tanul, ahol a legtöbben Lottie-nak szólítják, csodával határos módon pedig Katalin hercegné is pontosan így becézi kislányát otthon — írja a Marie Claire.

Végezetül pedig a család legkisebb tagja, a négyéves Lajos herceg a „Lou Lou" nevet kapta nővérétől és bátyjától, akik már egészen kisbaba kora óta így hívják. A három testvér között nagyon erős kötelék van, a féltés és a példamutatás pedig György hercegre a legjellemzőbb, tekintve, hogy ő a rangidős. Egy korábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk róla, hogyan segít minden nap a kisebbeknek a jövendőbeli király.

Nyitókép: Getty