Egy légiutas-kísérő vizet szolgál fel a repülőn

Az 5 legfurcsább kérés, amit légiutas-kísérők kaptak munkájuk közben

A legviccesebb történetek általában munkahelyi szituációkból születnek, melyekből a légiutas-kísérők sokat tapasztalnak. Nem meglepő, hogy a rengeteg utas között vannak furcsa személyek is. Alábbi cikkünkbe néhány nagyon szokatlan, repülőgépeken elhangzott kérést gyűjtöttünk össze.


1. Ejtőernyő

Az emberek közül nagyon sokan félnek a repüléstől, éppen ezért például nyugtatót vesznek be, megisznak egy-két felszolgált alkoholos italt, vagy esetleg nagyon szorosra kötik a biztonsági övüket. Vannak azonban olyan utasok, akik ezeken túl extra óvintézkedéseket szeretnének. Luke Xavier, a Delta egykori légiutas-kísérője elárulta, hogy egyszer valaki ejtőernyőt kért tőle, csak hogy vész esetén nála lehessen.

Ezt a kérést természetesen nem tudták teljesíteni, így más módszerekkel kellett megnyugtatni a félő személyt.

2. Különleges ételek és lehetetlen rendelések

A repülőgépeken rendelkezésre álló konyhai felszerelés nagyon korlátozott. Így a személyzet nem tud minden extra kérésnek eleget tenni. Ez nem azt jelenti, hogy az utasok például nem kérhetnek repetát, vagy egy kicsivel több mogyorót. Ezekre általában van lehetőség, de mondjuk a felszolgált sült csirkét nem tudják jobban megpirítani repülés közben.

Susan Fogwell a 22 éves légiutas-kísérői múltjában számos hasonló esettel találkozott. Egyszer így nyilatkozott a témában:

Gary Coleman udvariasan megkérdezte, hogy megsüthetném-e a csirkéjét. Azt szerette volna, ha extra ropogósra sütjük.”
Egy l\u00e9giutas-k\u00eds\u00e9r\u0151 felszolg\u00e1l a rep\u00fcl\u0151n

Fotó: Shutterstock

A Travel + Leisure cikkéből az is kiderül, hogy ennél sokkal furcsább étkezéssel kapcsolatos kérések is fel szoktak merülni a repülőkön. Valaki például sushi tekercset akart enni, ezért megkérte a személyzetet, hogy csináljanak neki párat. Valószínűleg mondanunk sem kell, hogy nem kapta meg azt a fogást, amit akart.

3. Macska és egerek

Vannak bizonyos kérések, amiket nem lehet egyszerűen megmagyarázni. Alison Meacham, a Virgin Atlantic egykori légiutas-kísérője elmesélte, hogy egy család egy élő macskát és élő egereket akart szerezni a lányuknak a személyzettől. Miért volt erre szükségük? Miért gondolták, hogy erre van lehetőség?

4. Kígyó a repülőn

Első hallásra egy nagyon jó horrorfilm alaptörténetének hangozhat, pedig ez valóban megtörtént. A Mommy on Purpose társaság egyik korábbi utasa egy tartállyal lépett a fedélzetre, benne a házi kígyójával. Az volt a kérése, hogy a kedvencét felvihesse magával az utastérbe. Nem hinnénk, viszont a személyzet ezt csodával határos módon teljesíteni tudta. Ehhez viszont néhány extra lépést kellett tenni, például minden utast arrébb kellett ültetni, hogy a tartály elférjen.

5. Egy csirke, hogy friss tojást tojjon reggelire

Az utasok mindig kényelmesebbé próbálják tenni a repülést bizonyos módszerekkel. Párnát, pokrócot, saját fejhallgatót visznek magukkal. Vannak azonban olyanok, akik túlzásba viszik ezt a törekvést. Volt például egy olyan utas, aki egy élő csirkét akart felvinni a gépre, hogy reggelire a lehető legfrissebb tojást ehesse az úton.

Nyitókép: Shutterstock