Ronaldo.

Csillagászati összegek – ennyit keres a világ 5 legjobban fizetett sportolója

Sok szó esik manapság arról, hogy a különböző filmsztárok vagy popikonok mennyit keresnek, azonban a leghíresebb atléták bérei sem maradnak el az előbb említett celebekétől. Ennek apropóján az alábbi cikkben a világ öt legjobban fizetett aktív sportolóját soroljuk fel.


5. Canelo Álvarez: 110 millió dollár

Steve Marcus/Getty Images

A sztársportolók nagy részével ellentétben Canelo Álvarez a fizetésének nagy részét közvetlenül a megmérettetéseken szerzi, ugyanis csak a bokszból évi 100 millió dollárt keres.

A ringen kívül a Hennessy és a Michelob Ultra szponzorálja, valamint a saját márkáit is promotálja. A bokszoló igen otthonosan mozog a vállalkozói közegben is, a tulajdonában van a Canelo Energy nevű benzinkútlánc, az I Can nevű fitneszalkalmazás, a Yaoca nevű sportital és a VMC nevű konzervkoktélmárka.

4. LeBron James: 119,5 millió dollár.

Ezra Shaw/Getty Images

A kosárlabdázó legenda lett az első aktív sportoló, aki tavaly júniusban milliárdossá vált. A Lakers játékosa a kosarazással évi 45 millió dollárt keres, míg a fennmaradó összeg nagy részét a szponzorációkból és a befektetésekből „kaparja” össze. James a személyi edzőjével, Mike Mancias-szal összefogva 2018-ban hozta létre a sporttáplálkozással foglalkozó Laddert, ami edzés előtti kiegészítőkre és fehérjeporokra összpontosít.

James emellett a SpringHill nevű produkciós cégben is benne van, sőt a Fenway Sports Group, a Major League Pickleball, a Lobos 1707 tequila, a Canyon Bicycles, a Neutral Foods és a Mitchell & Ness ruházati termékek egyik fő befektetője.

Ez is érdekelhet: Így sportoltunk idén — ezek voltak 2022 legnépszerűbb edzésformái

3. Kylian Mbappé: 120 millió dollár.

Sebastian Frej/MB Media/Getty Images

A francia szupersztár, Kylian Mbappé a pályán nyújtott teljesítményével 100 millió dollárt keres, és mindössze 24 évesen ő a legmagasabb klub által kifizetett bérrel rendelkező focista.

Emellett a nagyköveteként partnerségben áll a Sorare nevű kriptovaluta-játékot gyártó céggel, ami 20 millió dollárt hoz a konyhára évente.

2. Lionel Messi: 130 millió dollár

Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Getty Images

A Paris-Germain játékosa 65 millió dollárt keres a pályán és még 65 milliót azon kívül. Messi olyan vállalatokkal dolgozik együtt, mint PepsiCo, az Adidas és a Budweiser, illetve csak a blokklánc-alapú szurkolói platformmal, a Socios-al kötött szerződése körülbelül 20 millió dollárt hoz a konyhára.

Emellett a futballsztár tavaly egy befektetési céget is alapított Play Time néven.

1. Cristiano Ronaldo: 136 millió dollár

Will Palmer/Sportsphoto/Allstar via Getty Images

Cristiano Ronaldo a világ legjobban fizetett sportolója, mivel az éves bevétele körülbelül 136 millió dollár. Ronaldo évi 75 millió dolláros fizetésért csatlakozott januárban a szaúd-arábiai Al Nassrhoz, de a Forbes becslése szerint a pályán kívül körülbelül 90 millió dollárt keres.

Ez főleg annak köszönhető, hogy a különböző social media platformokon 850 millió követője van, és a Binance kriptopénzváltóval is új szponzori szerződést kötött nemrégiben.

Forrás: Robb Report