Villajoyosa

Egy magyar falu felkerült Európa rejtett gyöngyszemeinek listájára

Európa számos jól ismert úti célja büszkélkedhet színpompás színekkel – gondoljunk csak az Amalfi-parton fekvő Cinque Terre egymásra rakott kis házaira vagy a velencei Burano vibráló utcáira. Van azonban egy , ami tényleg kiemelkedik.Villajoyosa, Európa 2024 legjobb rejtett gyöngyszeme ragyogóan fest homlokzatokból áll egy igazán gyönyörű tengerpart mellett – meglepő is, hogy ilyen kevés utazó tud róla. Az Alicante és Benidorm között megbúvó spanyol kisváros vezeti a Legjobb európai úti célok listát, de mellette még számos kevésbé ismert kincs is szerepel.

A második helyre egy másik spanyol úti cél, Ares del Maestre került, a harmadik pedig a horvátországi Primošten, egy lenyűgöző tengerparti falu. Egy magyar falu is felkerült az impozáns listára, mégpedig a negyedik helyen. Ez pedig nem más, mint Bokodi, egy úszó falu.

A Budapesttől mintegy 80 km-re nyugatra fekvő aprócska városka cölöpökre épült házakból áll, amelyek 1961-ben jöttek létre, amikor egy közeli erőmű energiája felmelegítette a Bokodi-tó vizét, és megakadályozta, hogy befagyjon. Bár az erőmű 2015-ben bezárt, de a célpont nagyon népszerű a fotósok körében.

​Európa 18 legszebb úti céljának listája:

  1. Villajoyosa, Spanyolország
  2. Ares del Maestre, Spanyolország
  3. Primosten, Horvátország
  4. Bokodi, Magyarország
  5. Naantali, Finnország
  6. Bour, Feröer-szigetek
  7. Blavand, Dánia
  8. Ulm, Németország
  9. Aljezur, Portugália

10. Dartlo, Grúzia
11. Castro Urdiales, Spanyolország
12. Landmannalaugar, Izland
13. Cicmany, Szlovákia
14. Pico sziget, Azori-szigetek
15. Pont-en-Royans, Franciaország
16. Wuppertal, Németország
17. Le Puy en Velay, Franciaország

18. Staithes, Anglia

Forrás: Timeout

Nyitókép: Shutterstock