Algarve, Portugália

Hova menjünk nászútra? Ezek lesznek 2024 legkedveltebb úti céljai

Ha túlvagytok az esküvő fáradalmain, azután kezdődik csak az igazi móka: a nászút megszervezése. De aggodalomra semmi ok, segítünk!


Ha egy kis inspirációra van szükséged, a Club Med elemezte a keresési adatokat, hogy összeállítsa a 10 legjobb nászutas úti célt 2024-re. Jamaikától Portugáliáig az alábbi városokra kerestek rá a legtöbben, nem hiába. Mind bővelkedik kulturális programokban, látnivalókban, csodás vadvilágban. Olvass csak tovább, és hamarosan jöhet a csomagolás is!

​1. Kingston, Jamaika

Fotó: Shutterstock

A lista élén Kingston, Jamaica fővárosa áll. Az első megálló lehet a Bob Marley Múzeum, ahol a legendás zenész gitárját és más személyes tárgyait tekinthetitek meg. Majd sétáljatok át a Koronázási piacon, ahol szuveníreket, friss élelmiszereket és különféle kézműves termékeket vásárolhattok. A kávérajongók értékelni fogják a Blue Mountains-i túrát, míg a zene szerelmesei a Regency Bar and Lounge élőzenés estjein rophatják raggea-re és jazzra.

​2. Reykjavik, Izland

Reykjavik, Izland

Fotó: Shutterstock

Ha az északi fény megtekintése szerepel a bakancslistátokon, akkor Reykjavik kötelező úti cél. A legjobb a szeptembertől áprilisig tartó időszakban érkezni, de ha ez az időzítés nem illik bele az utazási terveitekbe, akkor se aggódj. Menjetek el a Perlanba, ebbe a hatalmas természeti múzeumba, amely futurisztikus üvegkupolás étteremmel és koktélbárral is rendelkezik, de van fényshow, egy valódi fedett jégbarlang, planetárium is. A Hallgrimskirkja, azaz az evangélikus templom jellegzetes tornya a város látképe fölé magasodik, és gyönyörű kilátás nyílik a tetejéről a városra, a hegyekre, az óceánra.

3. Bridgetown, Barbados

Bridgetown, Barbados

Fotó: Shutterstock

Ha karibi nyaralásra vágytok, ne keressetek tovább. Bridgetownban − miután befejeztétek a napozást és a Carlisle Bay felfedezését − nézzetek szét a városban, hogy fedezzétek fel gazdag történelmét. Első megálló: a Barbados Múzeum és Történelmi Társaság. Az UNESCO Világörökség részét képező ingatlan egy korábbi, 19. századi katonai börtön, amely ma több mint 500 ezer műtárgynak ad otthont. Külön található a Garrison − egy korábbi brit katonai bázis, amely nyilvános rekreációs terület és a Barbados Turf Club otthona, ahol minden évben megrendezik a népszerű Gold Cup lóversenyt. Az útiterv utolsó állomása legyen a Nidhe Zsinagóga és Múzeum.

​4. Algarve, Portugália

Algarve

Fotó: Shutterstock

Algarve Portugália legdélebbi régiója, amely káprázatos strandjairól és golfpályáiról ismert. A doboldalakat fehérre meszelt halászfalvak díszítik. Az időjárás enyhe, napos egész évben. Faro városát tekintik a régió kiindulópontjának, és a túrát az Arco da Vila nevű neoklasszikus boltívnél érdemes kezdeni. Innen sétáljatok végig az óváros macskaköves utcáin. Álljatok meg a 16. századi kolostorban található városi múzeumban, ahol többek között római császárok mellszobrait és egy második századi mozaikot tekinthetsz meg.

​5. Marbella, Spanyolország

Marbella

Fotó: Shutterstock

Ha egy hely tudja, hogyan kell igazán jól érezni magát, az Marbella: itt található Puerto Banús, a pörgős éjszakai életéről és megajachtjairól ismert luxuskikötő. De ne aggódj, rengeteg más dolgot is csinálhattok a bulizáson kívül. Térjetek vissza a város andalúziai gyökereihez, és sétáljatok egyet a 15. századi óvárosban. Kezdjetek az Alameda parknál, majd mindenképpen nézzétek meg a Dalí-szobrot, a városházát, a mór falakat és a várat. Az Iglesia De La Encarnación egy másik érdekesség, mivel a 17. századi templomot egy mecset tetejére építették.

​6. St. Moritz, Svájc

St. Moritz

Fotó: Shutterstock

St. Moritz az a hely, ahová télen a hírességek járnak játszani. A szokásos hideg időjárási tevékenységek, mint a síelés és a korcsolyázás mellett feltétlenül látogassatok el a Badrutt's Palace-ba, a legendás szállodába, ha nem is megszállni, de legalább enni egyet. A King's Social House-ban az a dresscode szerint kell öltözködni. A felejthetetlen wellness-élményért pedig érdemes az Ovavervába bejelentkezni.

Forrás: Pure Wow

Nyitókép: Shutterstock