Negroni ginnel és vermuttal kék háttéren

Ha szereted a Negronit, akkor ez az ital is nagy kedvenc lesz

A Negroni továbbfejlesztése az nyár új sztáritala.


A sbagliato olaszul azt jelenti, hogy hiba, mely arra utal az ital nevében, hogy az a Negroni koktél „véletlenül” keletkezett változata.

A klasszikus Negroni hagyományosan egyenlő arányban tartalmaz gint, édes vermutot és keserédes Camparit. Állítólag egy csapos találta fel ezt a pezsgős változatot 1972-ben a milánói Bar Basso bárban, amikor gin helyett tévedésből egy üveg pezsgőhöz nyúlt.

A Negroni Sbagliato-hoz egy üveg prosecco az elvárt választás, de a spanyol pezsgő, a Cava vagy bármilyen olcsó száraz pezsgő is megteszi. Persze, ezt is lecserélhetjük valami egészen másra is – a New York-i Torrisi olasz étteremben gyümölcsös Lambrusco bort használnak pezsgő és prosecco helyett, valamint egy kis szódát, az italt pedig egy lédús narancsszelettel díszítik.

Hozzávalók (1 adag)

  • 12 cl Prosecco vagy más száraz pezsgő fehérbor
  • 3 cl édes vermut
  • 1,5 cl Campari
  • Szódavíz
  • Citromszelet

Elkészítés

Öntsünk a Proseccót egy jégkockákkal teli nagy boros- vagy jégpohárba. Adjuk hozzá az édes vermutot, a Camparit és töltsük fel szódavízzel. Óvatosan keverjük össze, és díszítsük citromszelettel.