![Negroni ginnel és vermuttal kék háttéren](https://in.hu/media-library/eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJpbWFnZSI6Imh0dHBzOi8vYXNzZXRzLnJibC5tcy81MjIyNzIwOC9vcmlnaW4uanBnIiwiZXhwaXJlc19hdCI6MTc0NTg3MjI1OH0.zGpv5IXMg58Vd9hbzNPSXYhkOue7mVqGfRme8pteR4A/image.jpg?width=1200&height=600&quality=85&coordinates=0%2C59%2C0%2C106)
Ha szereted a Negronit, akkor ez az ital is nagy kedvenc lesz
A Negroni továbbfejlesztése az nyár új sztáritala.
A sbagliato olaszul azt jelenti, hogy hiba, mely arra utal az ital nevében, hogy az a Negroni koktél „véletlenül” keletkezett változata.
A klasszikus Negroni hagyományosan egyenlő arányban tartalmaz gint, édes vermutot és keserédes Camparit. Állítólag egy csapos találta fel ezt a pezsgős változatot 1972-ben a milánói Bar Basso bárban, amikor gin helyett tévedésből egy üveg pezsgőhöz nyúlt.
A Negroni Sbagliato-hoz egy üveg prosecco az elvárt választás, de a spanyol pezsgő, a Cava vagy bármilyen olcsó száraz pezsgő is megteszi. Persze, ezt is lecserélhetjük valami egészen másra is – a New York-i Torrisi olasz étteremben gyümölcsös Lambrusco bort használnak pezsgő és prosecco helyett, valamint egy kis szódát, az italt pedig egy lédús narancsszelettel díszítik.
Fotó: Shutterstock
Hozzávalók (1 adag)
- 12 cl Prosecco vagy más száraz pezsgő fehérbor
- 3 cl édes vermut
- 1,5 cl Campari
- Szódavíz
- Citromszelet
Elkészítés
Öntsünk a Proseccót egy jégkockákkal teli nagy boros- vagy jégpohárba. Adjuk hozzá az édes vermutot, a Camparit és töltsük fel szódavízzel. Óvatosan keverjük össze, és díszítsük citromszelettel.
Nyitókép: Shutterstock