Isztambul, Törökország

Ezek a legolcsóbb úti célok 2024-ben

Egy új tanulmány a közlekedés, a turisztikai látványosságok és a szállás költségeit vizsgálva, összegyűjtötte az idei legolcsóbb úti célokat.

A WeThrift e-kereskedelmi márka által végzett kis kutatás felmérte a közlekedés, a turistalátványosságok és a szállás megfizethetőségét, valamint a helyi finomságok és ételek árát, hogy megállapítsa, mely úti célok a legolcsóbbak a világon.

Az első helyen India fővárosa, Új-Delhi végzett, mely a lehetséges 80-ból 69,2 pontot kapott. A vajas csirke és a helyi specialitás, a chaat, mindössze 1,90 fontba (kb. 850 forint) kerül, és a közlekedés is hasonlóan nagyon olcsó, egy átlagos szállás hétvégére pedig mindössze 39 font (17-18 ezer forint) körül mozog.

A Swaminarayan Akshardham naplementekor, Delhi, India

Fotó: Shutterstock

A második helyen Vietnam fővárosa, Hanoi végzett, ahol a tömegközlekedéssel való utazás átlagára mindössze 0,23 font (kb. 100 forint) volt. A harmadik helyen Kairó áll, ott egy ital ára átlagosan 1,06 font (kb. 500 forint) körül mozog, a különböző turistalátványosságok belépőjegyei pedig 38 font (17 ezer forint) körül mozognak, ami a legolcsóbb a listán.

T\u00e2y H\u1ed3, Hanoi, Vietnam

Fotó: Unsplash

A 10 legolcsóbb utazási célpont 2024-ben a WeThift szerint

  1. Új-Delhi, India
  2. Hanoi, Vietnam
  3. Kairó, Egyiptom
  4. Isztambul, Törökország
  5. Hurghada, Egyiptom
  6. Bali, Indonézia
  7. Bangkok, Thaiföld
  8. Marrákes, Marokkó
  9. Phuket, Thaiföld
  10. Rio de Janeiro, Brazília

Fontos megjegyezni, hogy a repülés költségei változóak ezekre a helyekre, a kiindulási ponttól függően.

(Time Out)

Nyitókép: Unsplash