egy lehunyt szemű férfi átölel egy nőt hátulról, aki szomorúan néz

3 kegyetlen igazság, amit el kell fogadnod, ha szerelemre vágysz

Talán veled is előfordult már a forgatókönyv, hogy a párod közölte, hogy ő feladja a próbálkozást, mert egyszerűen lehetetlen teljesíteni az igényeidet. Krónikus elégedetlenségben szenvedsz a szerelemben? Ha elfogadod ezt a 3 kemény alapigazságot, az segíthet túllépni ezen a rossz sémán.


1. Az elvárások előre megfontolt neheztelések

Azért vannak nagy elvárásaid, hogy a partnered kielégítse az alapvető szükségleteidet, mert te magad nem vagy képes megfelelni nekik.

Ha nem tudod, hogyan kell gondoskodni a szívedről, ha nem tudod, mire van szükséged − érzelmileg, mentálisan, fizikailag, spirituálisan − ahhoz, hogy boldog, kiteljesedett életet élj, akkor öntudatlanul elvárod, hogy valaki más tegye meg helyetted mindezt! Lehet, hogy azt várod a partneredtől, hogy az elmédből és a testbeszédedből olvasva elégítse ki az igényeidet, de érdemes ezen változtatni.

​2. Mindannyian vágyunk rá, hogy szeressenek és gondoskodjanak rólunk, és ez rendben van

egy f\u00e9rfi \u00e1t\u00f6leli egy n\u0151 v\u00e1ll\u00e1t vigasztal\u00f3an

Fotó: Shutterstock

Ne mondogasd se magadnak, se másnak, hogy nem érdekel, hogy egy másik ember szeret-e vagy törődik-e veled. Hiszen mindannyian azt szeretnénk érezni, hogy a másik szeret, törődik velünk. De ahhoz, hogy a szeretetet elégnek érezzük, késznek kell lennünk rá. A harag el fogja taszítani a szeretetet, és magunkra maradunk, megrekedve abban a korlátozó hitben, hogy nem vagyunk elegek.

​3. A másikat hibáztatjuk, ahelyett, hogy rájönnénk, mire van valójában szükségünk

Gyakran érezhetjük úgy, hogy senki sem ért meg minket. Azt gondoljuk magunkban: „Nincs szükségem sok mindenre − csak egy olyan partnerre, aki tisztel engem, időnként kisegít, és nem mindig csak magára gondol először". Másokat hibáztatunk az állapotunkért, és okokat keresünk arra, hogy miért ragadtunk abban, amiben vagyunk, feladva a jobb utak keresését. Ha megrekedtünk, nem tudunk növekedni, fejlődni, vagy kitörni az önpusztító mintáinkból a kapcsolatokban.

Ha foglalkozol ezekkel az igazságokkal, elkezded bevonzani a szeretetet, amire vágysz: ismerd fel, hogy mit csinálsz a szerelmi életedben, ami nem működik, és változtass rajta. Kérj segítséget és támogatást a fejlődéshez és a mintákból való kitöréshez, hogy ne kelljen egyedül csinálnod. A támogatás igénybevétele nem jelenti azt, hogy gyenge vagy, sőt, éppen ellenkezőleg.

Forrás: YourTango

Nyitókép: Shutterstock