Ki volt a titokzatos, üvegkoporsóba zárt piros ruhás nő?

Ki volt a titokzatos, üvegkoporsóba zárt piros ruhás nő?

Egy amerikai farmon találtak rá a rejtélyes koporsóra és a benne fekvő piros ruhás nőre még a 60-as években, ám a rejtélyt azóta sem sikerült megoldani.


1969 nyarán a Mississippi államban, Cruger városában található Egypt Plantation munkásai valami olyasmire bukkantak munka közben, ami mindenkit sokkolt. Épp kotrógéppel ásták fel a területet, amikor érezték, hogy a gép valami szokatlanul nagy és kemény tárgyra bukkant, alig egy méterrel a föld felszíne alatt.

Óvatosan kiásták, és látták, hogy egy furcsa, üvegből és vasból készült koporsó az, és az üvegen át azt is látták, hogy egy piros ruhás nő fekszik benne.

A koporsó már első ránézésre is nagyon réginek tűnt, a benne fekvő fiatal nő is régies holmikat viselt, piros bársonyruha, fehér kesztyű és szögletes orrú csizma volt rajta. A legfurcsább az egészben az volt, hogy a test, bár szemmel láthatóan több mint száz éves volt, nem indult bomlásnak, így a nő majdnem úgy nézett ki, mint halála napján. A tartósításhoz alkoholt használtak annak idején, feltöltötték a koporsót, majd lezárták. Sajnos azonban a kotrógép összetörte az üveget, amely így a talajba szivárgott, védtelenül hagyva a benne lévő testet.

piros ruhas no sirja az egypt plantationnel

NATALIEMAYNOR/CC BY 2.0

Helyi történészek mindent bevetve próbálták kideríteni a nő személyazonosságát, és a ruházatából és a koporsóból arra következtettek, hogy valamikor a polgárháború előtt halhatott meg. A nőt a Lexington Odd Fellows Cemeteryben temették újra, ahol egy emléktábla jelzi, hogy születésének becsült dátuma 1835, halálának dátuma pedig 1969, azaz a felfedezés éve.

A nő kilétéről azóta sem tudni semmit, ahogy azt sem tudni, miért temették ilyen sekély sírba, furcsa módon "tartósítva".

A sok megválaszolatlan kérdés miatt megtalálása óta számtalan legenda indult útnak, hogy ki lehetett és hogy halhatott meg az üvegkoporsóba zárt piros ruhás nő.