Katalin walesi hercegné videóüzenetben jelentett be, hogy rákos megbetegedéssel kezelik

Előbb került ki Katalin hercegné rákot bejelentő videója?

A walesi hercegné március 22-én, videóban jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak nála, és a megelőző kemoterápia korai szakaszában van.


A példátlan egészségügyi tájékoztatásra a nyilvánosság növekvő nyomása után került sor, mivel Katalin walesi hercegné a nyilvánosságtól való két hónapos távolléte miatti aggodalom az interneten egyre nagyobb méreteket öltött. Egyre több konteo született azzal kapcsolatban, hová tűnt Katalin, olyan pletykák is felmerültek, hogy kómába esett januári hasi műtéte után.

A héten több médium is arról számolt be, hogy a Kensington-palota a kiszivárogtatástól való félelem miatt kénytelen volt korábban bejelenteni a hercegné betegségét, amit mindenképpen maga akart közölni.

Széles körben azonban arról számoltak be, hogy a walesi hercegi pár akkor hozta nyilvánosságra az információt, amikor eredetileg szerette volna, és a bejelentést György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg húsvéti szünidejére időzítették, hogy megvédjék őket a hírvihartól.

Bár a királyi család nem kommentálta a spekulációkat, a Kensington-palota szóvivője közleményt adott ki, amelyben megköszönte a nyilvánosság tagjainak a walesi hercegnő bejelentése óta nyújtott támogatást.

„A herceg és a hercegnő is rendkívül meghatódott azoktól a kedves üzenetektől, amelyeket az emberek itt az Egyesült Királyságban, a Nemzetközösségben és szerte a világon küldtek válaszul Őfelsége üzenetére. Rendkívül meghatotta őket a nyilvánosság melegsége és támogatása, és hálásak, hogy megértéssel fogadják a magánéletük megőrzésére irányuló kérésüket ebben az időszakban”

– írta.