egy nő és egy férfi összehajol egy kávézóban

Randi 30 felett? Ez a 7 legfontosabb szabály, amire érdemes figyelned

Azt hitted, hogy a társkereső játékot végleg lezárod a 20-as éveidben, de a dolgok másképp alakultak? Az igazság az, hogy a 30-as éveidben a randizás tényleg nagyon különbözik a 20-as éveidben való randizástól − de ne stresszelj ezen!


Valószínűleg ekkor már nem alkalmi kalandokra vágysz. Ha tudod, mit keresel, kevesebb időt pazarolsz olyan partnerekre, akikben nincs potenciál, és sokkal gyorsabban és könnyebben optimalizálod az egészséges, összehangolt kapcsolatokat. Hoztunk pár szakértői tippet, amelyek segíthetnek kiigazodni ebben az útvesztőben: a randizásban 30 felett.

​1. Tudd, hogy mit szeretnél!

A 30-as éveidben már valószínűleg olyan partnert szeretnél találni, aki mélyebb szinten is képes gondoskodni rólad. De ha még sosem gondoltál igazán arra, hogy mit keresel egy partnerben, akkor itt az ideje, hogy kitaláld. Írd le az utolsó néhány ember nevét, akivel randiztál, és minden név mellé írd fel azt az öt tulajdonságot, ami a legjobban tetszett bennük, és azokat is, ami nem tetszett. Azokat a tulajdonságokat, amelyek a legjobban tetszettek, érdemes keresned a következő kapcsolatodban.

​2. Engedd el a múltat!

Sokan, akik 30-as éveikben szinglik, már átélték a szívfájdalom valamilyen formáját. De fontos, hogy ne feledd, mindannyiunknak vannak csontvázak a szekrényünkben, és ezek a tapasztalatok vezettek minket azokhoz az emberekhez, akik ma vagyunk. Ennek ellenére nem kell, hogy ezek határozzák meg a jelened vagy a jövőd. Koncentrálj inkább arra, ami most történik!

​3. Légy sebezhető!

egy f\u00e9rfi \u00e9s egy n\u0151 boroznak egy \u00e9teremben

Fotó: Shutterstock

Ha már sok sikertelen kapcsolatban voltál, természetes, hogy kialakult egyfajta védekezési mechanizmusod. De ha nem engedsz be senkit, akkor nem fogod megtalálni „az igazit" sem. Ha találkozol valakivel, és kölcsönös a kapcsolat, merj sebezhetővé válni. Lehet, hogy szorongani fogsz tőle, de a jó hír az, hogy már a harmincas éveidben jársz, és kevésbé vagy sérülékeny.

​4. Óvakodj a negatív gondolkodási mintáktól!

Ha volt már néhány sikertelen kapcsolatod, az új partner megtalálása vágyálomnak tűnhet. De még így is fontos, hogy ne hagyd, hogy ez a negatív gondolkodásmód eluralkodjon rajtad. Ha észreveszed, hogy az elméd ezeken pörög, akkor egyszerűen csak vedd észre, és válassz egy új gondolatot. Ha új emberrel találkozol, adj neki egy esélyt, és ne bánkódj túlságosan, ha nem jön össze!

​5. Ne siettesd a folyamatot!

egy f\u00e9rfi \u00e9s egy n\u0151 nevetnek az utc\u00e1n

Fotó: Shutterstock

Könnyű belemerülni abba, hogy azon gondolkodunk, amink még nincs. És rendeben van, hogy vágysz mindezekre a dolgokra, de ha minden személyt, akivel randizol, ezek alapján monitorozol, az már kevésbé oké. Próbálj meg a randizás során inkább a szórakozásra és az ismerkedésre koncentrálni!

​6. Legyél nyitott egy szélesebb korosztályra!

Tényleg számít az életkor? Nem annyira. Amikor a 30-as éveidben randizni kezdesz, a potenciális partner kiválasztásakor több elfogadható korosztály van. Végső soron minden az érettségi szinteken és az életfelfogások összehangolásán múlik.

​7. Kommunikálj nyíltan!

A jó kommunikáció minden kapcsolatban kulcsfontosságú; és amikor a 30-as éveidben randizol, mindkettőtöknek képesnek kell lennie arra, hogy nyíltan és őszintén beszélgessen egymással.

Forrás: Brides

Nyitókép: Shutterstock