Két pár együtt vacsorázik egy étteremben

Ebben a korban a legjobb randizni, ha az igazit keressük

Egyre több az ötven év feletti egyedülálló ember, de úgy tűnik, a legtöbben ebben az életkorban élik meg a legjobban működő kapcsolatot. 4 okot mutatunk, amiért ez a legjobb idő a randizásra.


1. Élettapasztalat

Ötven felett általában már elég élettapasztalata van az embereknek ahhoz, hogy tudják, mi az igazán fontos és mi nem. Tudják, hogy kik is valójában ők, mi működik a számukra, lehetőleg nem játszmáznak mári, megértik a kapcsolatok értékét, és jobban megbecsülik a fontos társukat.

2. Tanultak a korábbi kapcsolataikból

Valószínűleg több kapcsolaton, től vannak már, akár egy házasságon vagy váláson, esetleg megélték már a (házas)társuk halálát, és el tudnak gondolkodni azon, hogy mi működött jól, mi nem, és ennek mi az oka.

Megvan már bennük a belátás képessége, és valószínűleg már nem az egójuk hajtja őket. Ez teszi lehetővé a több intimitást és kevesebb konfliktust.

3. Nagyobb szabadság

Ebben az életkorban, ha vannak gyerekeik, azok már nagy valószínűséggel elhagyták a családi fészket, és a saját karrierjük is szilárdan megalapozott. Van, aki ilyenkor már több szabadidőt enged meg magának, és nyitott az új kalandokra és élettapasztalatokra.

4. Nagyobb szabadság és élevezet az intimitásban

Nincs többé aggodalom a teherbeesés vagy a teljesítmény miatt, ahogy az öntudatosság is szilárdab, már csak a tapasztalatok miatt is. Az érett felnőtt jól érzi magát az identitásával, és van önbizalma ahhoz, hogy szabadon kifejezze magát. A magabiztosság, a tudás és a hozzáállás messze felülmúlja a fiatalabb test csábítását, legalábbis hosszú távon.

(yourtango)

Nyitókép: Shutterstock