
Ezeket az ételeket jobb, ha elkerülöd repülés előtt
James Cole, a luxus körutazásokra specializálódott Panache Cruise alapítója és ügyvezető igazgatója megosztotta az Express-szel, hogy melyik öt ételt érdemes elkerülni felszállásunk előtt.
Az utazás időnként kellemetlen lehet. Különösen, ha hosszú távú járatokon repülünk, ezért az olyan ételeket, amelyek kiszárítanak vagy gyomorégést okoznak, kerülni kell – legalább addig, amíg meg nem érkezünk a célállomásra. Egy kis felkészüléssel azonban sok gyakori buktatót teljesen el lehet kerülni a szakértő szerint.
Gyorséttermi ételek
Csábító lehet, hogy bekapjunk egy kis gyorskaját, miközben a repülőtéren ragadunk vagy éppenséggel várakozunk, főleg úgy, hogy hemzsegnek a McDonalds-ok, KFC-k a környéken. A szakértő szerint a gyorsételek magas nátriumtartalmúak és az általuk kiváltott folyadékvisszatartás puffadást vagy duzzanatot okozhat. Ez komoly kellemetlenségeket jelenthet utazás közben, különösen a légnyomás miatt.
Ezt is olvasd el! Mit tesz valójában a testeddel egy hosszú távú repülőút?
Alkohol
James szerint:
„Sok utazó számára egy korsó sör vagy egy pohár bor ünnepélyes kezdete a nyaralásnak. De az utazás előtt és közben alkoholt fogyasztani nem biztos, hogy jó ötlet. A szervezet gyorsan kiszárad, és hirtelen vécére kell mennie, ami a repülőre való felszálláskor nagyon kellemetlen időpontban történhet. Az alkoholfogyasztás azt is jelentheti, hogy a gátlások csökkenése miatt indokolatlanul zavarjuk a többi utast.”
Néhány légitársaságnak vannak külön szabályai is a repülőgépeken történő alkoholfogyasztásra vonatkozóan.
Kávé
Fotó: Philip Myrtorp/Unsplash
Legtöbbünk számára a kávé a válasz a nyaralás előtti korai indulásra, de a koffein önkéntelenül is felkavarhat akármikor.
„A kávé felgyorsítja a szervezet kiszáradását, ami különösen kellemetlen utazás közben”
– a megkérdezett szakértő szerint.
Ez is érdekes lehet számodra: Ezek a legrosszabb helyek a repülőn, amiket soha ne válassz
Narancslé
A rostos narancslé savasságáról ismert, ezért a legjobb, ha utazás előtt nem iszunk belőle.
„Különösen repülés közben a gyomorégést az utastér nyomása okozhatja, és a savas gyümölcslé fogyasztása nem kedvez. Az italban lévő C-vitamin emellett gyengítheti a hólyagot, ami több kellemetlenséget és a mosdóba járást jelent.”
– véli James Cole.
Keresztesvirágú zöldségek
Ebbe a csoportba a brokkoli, a karfiol, kelkáposzta és a kelbimbó is beletartozik. James szerint azonban kerülendő ez is utazásunk előtt:
„Annak ellenére, hogy egészségesek ezek a zöldségek, a bennük lévő rostok és raffinóz miatt nagyon felpuffaszthatják a szervezetet, ami utazás közben nagyon kellemetlen lehet.”
Nyitókép: Suhyeon Choi/Unsplash

