Eljegyzés

Ez a 6 legromantikusabb hely eljegyzéshez

Hol hangozzon el az a bizonyos nagy kérdés és az arra adott válasz? Mutatunk néhány tippet, melyek a legromantikusabb helyek lánykéréshez.


Kappadókia, Törökország

Az eljegyzett párok gyakran a fellegekben járnak – és még közelebb kerülhetnek ehhez az érzéshez egy hőlégballonos utazást a törökországi Kappadókiában. Ha félnénk a magasságtól, elég csak a látványban gyönyörködnünk: válasszunk a mesebeli helyszínek közül: Történelmi régiójában, Göremében a háztetőkről álmodozó kilátás nyílik hajnalban, és több száz léggömb rajzolódik ki a rózsaszín égbolton; míg a Vörös-völgyi kilátónál a csipkézett sziklák napnyugtakor életre kelnek. Ha ez sem elég, a luxusbarlangszállodák egyikét is kipróbálhatjuk a felejthetetlen élményért.

Ushuaia, Argentína

Argentína legdélibb városában túrázhatunk a Tierra del Fuego Nemzeti Parkban, ellátogathatunk a Martillo-szigeti pingvinkolóniákat megcsodálni vagy kajakozhat a Beagle-csatornán, mielőtt fél térdre ereszkednénk vagy ereszkedne előttünk a másik. Meglepően sok étterem található itt, Patagóniában pedig virágzó kézműves sörvilág várja az utazókat.

New York

New York a leghíresebb romantikus helyszíneknek ad otthon, így nehéz félrelőni, ha itt történik az eljegyzés. Central Park, Rockefeller Center, Tiffany, mindegyik tökéletes helyssín a nagy kérdéshez, ráadásul uóbbiban rögtön ki is választhatjuk a legmegfelelőbb gyűrűt. Alternatív megoldásként tökéletes pillanatot nyújthat egy romantikus séta a Brooklyn Heights sétányon, miközben a nap lenyugszik Manhattan felhőkarcolói mögött.

Anglesey-sziget, Wales

A Wales vad északi részén fekvő apró árapály-szigete volt az otthona St Dwynwennek, a szerelmesek védőszentjének, Szent Valentin walesi megfelelőjének. Ha február 14. túl közhelyes, utazhatunk Szent Dwynwen napján (január 25-én) is, de a legjobb, ha késő nyáron megyünk, amikor a legjobb az idő.

Maldív-szigetek

Miért várnánk a nászútig egy idilli utazással? A Maldív-szigetek biztos választás, ha romantikus úti célt választanánk. Az eljegyzés történhet egy vízi bungaló fedélzetén, gyertyafényes, privát vacsora mellett a tengerparton vagy egy luxus hajóúton naplementekor, miközben a delfinek ki-beugrálnak az Indiai-óceánban.

Agra, India

A Jamuna folyó partján fekvő Agrában található a Tadzs Mahalnak, aminek aztán igazán romantikus háttere van. A muszlim mauzóleumot Sáh Dzsahán mogul sah 1631-ben, gyermekszülésben elhunyt felesége, Mumtáz Mahal emlékére, majd őt is itt helyezték örök nyugalomra

A gyönyörű fehér márvány emlékmű a világ hét csodájának egyike, és – nem meglepő módon – évente több millió látogatót fogad. Ide mindig érdemes ellátogatni, de a legszebb látványt, na, meg a legkellemesebb hőmérsékletet napkeltekor lehet elcsípni.

Nyitókép: Unsplash / Nathan Dumlao