Tallin karácsonyi vására

Ez a rejtett karácsonyi vásár az egyik legvarázslatosabb Európában

Közeleg a karácsony, és Európa híres piacai már az ünnepi szezonra készülnek. Most egy kevéssé ismert karácsonyi vásárt ajánlunk a figyelmedbe, mely valójában az egyik legjobb a kontinensen.


Bár Európa néhány nagy fővárosa vezetheti a listát, az észtországi Tallinnban található karácsonyi piacot a kontinens egyik legjobbjának bélyegezték: 2019-ben Európa legjobb karácsonyi vásárának választották.

A hatalmas karácsonyfától sugárzó fából készült standok különböző kézműves termékeket árulnak, többek között gyapjúpulóvereket és kesztyűket, valamint kézzel készített díszeket.

A gyerekek megnézhetik a Mikulást, míg a szülők a helyi forralt bort, a glögit kóstolgatják. Tallinnban gyakori a havazás, ami csodaország hangulatot teremt a város óvárosában.

Az ételes standok kolbászt, burgonyát és savanyú káposztát kínálnak, míg a híres karácsonyi desszertek, mint a mézeskalács sütemények, és a helyi fekete puding savanyú tökkel is megtalálhatóak a kínálatban.

A híres Városház téri piacon hétvégén előadások várják az érdeklődőket, ahol a Mikulás többnyelvű műsorvezetőként lép színre.

Tallin kar\u00e1csonyi v\u00e1s\u00e1r

Fotó: Getty Images

Tallinn óvárosában, a karácsonyi vásártól csak egy kőhajításnyira találhatóak szálláshelyek, mint az ötcsillagos Hotel Telegraaf a városközpont kedvencei közé tartoznak.

Ha arra járunk ebben az időszakban, érdemes meglátogatniuk a tallinni Mézeskalácsmániát is, egy művészeti kiállítást, ahol mintegy 100 alkotó mindent mézeskalácsból készít.

A tallinni karácsonyi vásár december 1-jén nyitja meg kapuit, és január 7-ig tart.

A Londonból, Párizsból, Brüsszelből és más európai fővárosokból induló közvetlen repülőjáratoknak köszönhetően Tallinn a kontinens bármely pontjáról könnyen megközelíthető.

Bár a tallinni karácsonyi vásár talán nem olyan ismert, mint más európai társai, kétségkívül a kontinens egyik legjobbja, amit érdemes egyszer útba ejteni!

Forrás: Express

Nyitókép: Shutterstock