csaladon beluli eroszak kezjel

Tiktokon látott vészjelzésnek köszönhetően mentettek meg egy elrabolt lányt

A Tiktok most kivételesen nagyon hasznosnak bizonyult: itt látta a megmentő a kifejezetten családon belüli erőszakra kifejlesztett kézjelzést, melyet egy mellette autózó tinédzser mutatott neki, és kiderült, hogy elrabolták.


Miután a kényszerű karantén idején megnövekedett a családon belüli erőszak elkövetésének számai, a Canadian Women's Foundation kifejlesztett egy könnyen kivitelezhető kézjelzést, amiben az áldozatok akár videócsetben is jelezhetik, hogy bajban vannak. Ehhez a tenyerünket kell mutatnunk, behajlítva a mutatóujjunkat, majd, mintha integetnénk, hajtsuk rá felülről a többi ujjunkat is, és ismételjük meg. Valahogy így:

Az amerikai Kentucky államban most kiderült, hogy van gyakorlati haszna a jelzésnek, és tényleg életet menthet, ha használják. Egy autós arra lett figyelmes, hogy a mellette guruló járműben egy izgatottnak tűnő fiatal lány mintha integetne neki. Ismerősnek tűnt a kézjelzés, amit mutatott, majd beugrott neki, hogy a TikTokon látta ezt az erőszak csendes jelzésére kifejlesztett gesztikulációt. Azonnal értesítette a rendőrséget, és ő is követte az idős férfi vezette autót, amíg a rendőrség meg nem állította azt. Kiderült, hogy a jelzést leadó 16 éves lány eltűnését már napokkal korábban bejelentették, és akarata ellenére tartottá őt fogva. A 61 éves James Herbert Brick telefonján kiskorúakról készült meztelen fotókat találtak, így azonnal le is tartóztatták.