Tom Hanks integet

Tom Hanks szerint a leghíresebb filmje már nem készülhetne el

A Philadelphia - Az érinthetetlen című filmben Tom Hanks egy meleg férfit alakított, melyről most már úgy vélekedik, hogy a mai világban nem lenne hiteles. Meglátása szerint egy 2022-es forgatáson már nem egy heteroszexuális férfinak kellene kapnia a szerepet.


A filmben Hanks egy Andrew Beckett nevű személyt alakít, aki férfiak iránti vonzódását egészen odáig tudja titkolni, míg az AIDS betegséget nem diagnosztizálják nála. Jólmenő munkahelyéről ezt követően koholt vádakkal elbocsájtják, amit nem tűr szó nélkül és bíróság elé akarja vinni az ügyét.

A világhírű színész nemrég egy interjújában beszélt a híres alakításáról, valamint egy másik nagyon népszerű szerepéről, Forrest Gumpról. Hanks mindkét produkciót időszerűnek nevezte akkor, amikor elkészültek. Amikor a házigazda — David Marchese — amellett érvelt, hogy 2022-ben már valószínű, hogy nem készülhetnének el így a filmek, a színész egyetértett vele.

„Az egyik ok, amiért az emberek nem féltek attól a filmtől, az az, hogy egy meleg férfit játszottam. Most már túl vagyunk ezen, és nem hiszem, hogy az emberek elfogadnák, hogy egy hetero fickó, aki meleg fickót játszik, nem hiteles. Nem bűn, nem bohóckodás, hogy valaki azt mondja, hogy a hitelesség modern birodalmában többet követelünk egy filmtől”

— olvashatjuk a CNN cikkében az interjún elhangzottakat.

A Philadelphia volt az első hollywoodi megjelenés, mely bátran feldolgozta a AIDS-válságot. Ezek után Hanks megvédte a Forrest Gumpot is, miután azt szerinte „nyálas nosztalgiafilmként" írták le a legjobb filmnek járó Oscar megnyerését követően. Azt is megemlítette, hogy még ma is sírni tudna azon a jeleneten, amikor a vietnámi háború során lábát vesztett Dan hadnagy művégtagokkal sétál el a címszereplő esküvőjére.

A 65 éves színészt legközelebb az Elvis című filmben lehet majd látni, amely június 23-ától lesz megtekinthető a magyar mozikban. Egy korábbi cikkünkben összeírtunk olyan korábbi megjelenéseket, amik megalapozhatják a hangulatot a rocklegenda történetének megismerésére.

Nyitókép: Getty