egy nő a telefonját nézi a tengerparton fekve

4 módszer, hogy megóvd az elektromos eszközeidet a nyaralás alatt

Egy utazási szakértő négy trükköt osztott meg, hogy az értéktárgyak és az elektronikus eszközök biztonságban legyenek az idei nyári külföldi nyaralás során.


1. Tartsd biztonságban a telefont a hőségtől!

Jon Miller, a musicMagpie csoport kereskedelmi vezetője arra biztat, hogy mindig gondoskodj arról, hogy a telefonodat hűvösen tartod, miközben a tengerparton élvezed a napsütést.

A szakértő kifejtette, hogy amikor a telefon túlmelegszik, „előfordulhat, hogy lassabban futnak az alkalmazások".
Ennek elkerülése és a mobil biztonságban tartása érdekében az utazási guru azt javasolta, hogy „tartsd minél többet árnyékban, ideális esetben pedig táskádban".

A legjobb, ha „képernyővel lefelé tartod, és ügyelsz arra, hogy ne legyen közvetlenül a napon", valamint „kapcsold ki azokat az alkalmazásokat és eszközöket, amelyeket nem használsz, például a WiFi-t és a GPS-t".
Ezek ugyanis „felesleges energiát használnak, és további terhelést jelenthetnek a készülékeknek".

​2. Védd a készülékeidet a víztől!

Az utazási guru szerint a vízkár „komolyan károsíthatja a telefonodat, és egyes régebbi modelleknél teljesen használhatatlanná teheti őket".

Jon azt javasolta, hogy mielőtt a medencébe indulsz, mindig „tedd a telefonodat és más elektronikus eszközeidet egy műanyag tárcába", hogy elkerüld az elázást. Vízálló telefontokokat vásárolhatsz az interneten, „csak győződj meg róla, hogy valóban távol tartja-e a vizet, hogy elkerüld a katasztrófát".

​3. Tartsd biztonságban az értéktárgyakat a szobádban!

A külföldi nyaralás során történő lopások elkerülése érdekében a szakértő azt ajánlja, hogy „hagyd a szobában az értéktárgyakat", mivel ez „a legegyszerűbb módja annak, hogy biztonságban tartsd a műszaki eszközeidet", különösen, ha van szállodai széf.

sz\u00e9f a hotelszob\u00e1ban

Fotó: Shutterstock

Nemcsak a lelki békédet szolgálja, de segíthet abban is, hogy ne kelljen aggódnod a technika miatt, amikor a medencében vagy a tengerben töltöd az időt.

Mind az androidos telefonok, mind az iPhone-ok rendelkeznek olyan alkalmazásokkal, amelyekkel folyamatosan nyomon követheted a telefonodat, és még azt is lehetővé teszik, hogy blokkold és zárold a mobilodat. A szolgáltatásokra könnyű feliratkozni, és életmentőek lehetnek, ha bármi baj történne, akár otthon, akár külföldön.

​4. Köss biztosítást!

Az értéktárgyak biztosítása nyugalmat adhat, amikor távol vagyunk, és „egy jó módja annak, hogy csökkentsük a kár vagy lopás okozta stresszt". Az utazási guru a következőket javasolta:

Mielőtt eszközbiztosítást tartalmazó nyaralási biztosítást kötnél, mindenképp ellenőrizd, hogy a jelenlegi biztosításod kiterjed-e az eszközökre külföldön, mivel ez azt jelentheti, hogy olcsóbb biztosítást választhatsz.

Ha a jelenlegi biztosításod nem fedezi a készülékeket külföldön, akkor érdemes olyan üdülési biztosítás után nézni, amely tartalmaz készülékfedezetet. Ez egy viszonylag olcsó módja annak, hogy nyugalmat biztosíts a nyaralás alatt − különösen ahhoz viszonyítva, ha egy új Samsung vagy iPhone készüléket kellene vásárolnod.

Forrás: Express

Nyitókép: Shutterstock