Ben Nevis

Rizikós nyaralás: ez a világ 10 legveszélyesebb látnivalója

A legtöbben azért megyünk nyaralni, hogy hátradőljünk picit és pihenjünk egyet. De vannak olyan vakmerő utazók, akik számára az utazás lehetőséget nyújt arra is, hogy új, izgalmas látnivalókat barangoljanak be, és kihívások elé állítsák magukat. És most nem csak az Eiffel-torony megmászására vagy a Times Square tömegével való dacolásra gondolunk.A világ természeti csodáihoz szervezett kalandos nyaralások népszerűek azok között, akik valami merészebb és aktívabb dologra vágynak. Ám bizonyos látnivalók elég veszélyesek is lehetnek.

A Holidu nyaralást szervező cég végzett egy kis kutatást, és összeállított egy listát a világ legveszélyesebb látnivalóiról. Mi került az első helyre? Nem más, mint a Mont Blanc, Európa legmagasabb csúcsa.

A Franciaország, Olaszország és Svájc között húzódó hegy hihetetlenül népszerű a síelők és túrázók körében, de a Holidu kutatása szerint évente átlagosan száz haláleset helyszíne.

A csúcson a második legmagasabb a „figyelemre méltó balesetek" éves átlaga is, 22, amit csak a Yosemite Nemzeti Park 41-es átlaga előz meg.

A második legveszélyesebb látványosság a jelentések szerint a Ben Nevis. A skót hegy, amely az Egyesült Királyság legmagasabb csúcsa, évente átlagosan csak három halálos áldozatot követel, de becslések szerint 20 baleset történik rajta.

A harmadik helyen a Mount Fuji, az ikonikus japán sztratovulkán áll, amely évente körülbelül hét halálos áldozatot követel és 11 balesetet okoz.

Te is észreveszel valamilyen mintát? Kiderült, hogy a 10 legveszélyesebb látnivaló közül kilenc hegy, hegyvidék vagy sziklaalakzat, a Colorado folyó pedig az első nem sziklás hely a 11. helyen.

Íme a világ 10 legveszélyesebb látnivalója:

  1. Mont Blanc, Franciaország és Olaszország
  2. Ben Nevis, Egyesült Királyság
  3. Mount Fuji, Japán
  4. Mount Everest, Kína és Nepál
  5. Kilimandzsáró, Tanzánia
  6. Yosemite Nemzeti Park, USA
  7. Asztal-hegy, Dél-Afrika
  8. Matterhorn, Svájc
  9. Grand Canyon, USAA Moher-sziklák, Írország.

Forrás: Timeout

Nyitókép: Unsplash