egy pihenő nő egy vidéki ház előtt kávézik

4 helyszín, ami miatt instant beleszeretsz az utazásba

Kérdezd meg bármelyik utazási szakértőtől, hogy miért kezdett bele a szakmájába, és valószínűleg azonnal rá fog vágni egy konkrét úti célt, amely elrabolta a szívét.


Talán a hihetetlen ételek, az élénk művészeti élet vagy a festői kilátás volt az, ami elnyerte a tetszésüket, és arra késztette őket, hogy azt gondolják: ebből szeretnék megélni. Bár a lehetőségek látszólag végtelenek, azért mindenkinek megvan az az egy hely, amely felülmúlja a többit. Megkértünk 4 utazási szakértőt, hogy mondják el, melyek azok a helyek, amelyek miatt beleszerettek az utazásba.

​1. Észak-Olaszország

\u00c9szak-Olaszorsz\u00e1g

Fotó: Getty Images

Sarah Marston Crocker, a Pathways Active Travel alapítója egy észak-olaszországi utazás miatt csöppent bele az utazási iparágba. Vállalkozásának ötlete egy sziklás, zord túraútvonalon, az Alta Via 2-n született meg, az észak-olasz Alpok Dolomitjainak szívében.

Éppen felértünk az Alta Via 2 legmagasabb pontjára, és gyönyörködtünk a panorámában, ahogy a Passo Pordoi és a Marmolada-gleccser közelebbi kilátása felé tartottunk

− idézte fel Crocker. Később Crocker a Madonna di Campiglio nevű kis sívárosba látogatott, és el volt ájulva attól, hogy milyen gyönyörű és elérhető a Dolomitok ezen területe.

​2. Costa Rica

egy n\u0151 Costa Ric\u00e1n f\u00fcrd\u0151zik a s\u0171r\u0171 z\u00f6ld n\u00f6v\u00e9nyzet k\u00f6z\u00f6tt

Fotó: Getty Images

Emma Lasiuk a főiskola első évében látogatott el Costa Ricába, és egyből beleszeretett az ország buja zöld állatvilágába, a mélykék tengerbe és a rózsaszín és narancssárga naplementékbe. A helyi emberek is hamar elnyerték a szívét, még sehol máshol nem érezte magát olyen biztonságban, mint itt. Napjait túrázással, kora reggeli strandolással és vadon élő állatok megfigyelésével töltötte.

Legyen szó akár a fák koronái fölötti kötélpályáról La Fortunában, a függőhidakon való ringatózásról Monteverde sűrű felhőerdejében, a vízesésekről való leugrásról Manuel Antonio mély dzsungelében vagy a Caño-sziget búvárkodásáról a Csendes-óceán középső partjainál – itt mindenki talál valami neki való programot.

​3. Írország

\u00cdrorsrsz\u00e1g

Fotó: Getty Images

2006-ban Stephanie Chastain és férje úti célt keresett nászútjukra, és Írországra esett a választásuk, mert sok jót hallottak a tájról és a történelméről.

Chastain attól a pillanattól kezdve „el volt ragadtatva", hogy leszállt a repülőgépről. A legjobban az olyan ikonikus helyeket várta, mint a Cliffs of Moher és a Killarney Nemzeti Park, de végül az emberek és a kevésbé népszerű helyek váltak a legemlékezetesebbé számára. Férjével olyan rejtett gyöngyszemekre bukkantak, amelyek nem szerepeltek az útikönyvekben, mint például a 300 évvel ezelőtti kőerőd, amely egy farmer földjének közepén állt.

​4. Tajvan

Tajvan

Fotó: Getty Images

Nick Kembel utazási fotós és író először azért látogatott Tajvanra, mert kíváncsi volt egy új úti cél megismerésére. Azonnal úgy érezte, hogy szívesen látják − a helyiek segítenek az embereknek eligazodni, és tippeket adnak az olcsó ételekről. Ami azonban a kedvenc helyévé tette, az a természet volt. „A békés Sun Moon-tótól a drámai Taroko-szurdokig itt minden táj mesél”, teszi hozzá.

Forrás: HuffPost Life

Nyitókép: Getty Images