Katalin hercegné vörös kabátban férje, Vilmos herceg mellett

Vilmos herceg tájékoztatást adott Katalin egészségügyi állapotáról

A walesi hercegné ideiglenesen visszalépett a királyi feladatoktól, mivel a rák egy nem közölt formája miatt kezelés alatt áll, miután az év elején nyilvánosságra hozták a diagnózist.

Katalin walesi hercegné március 22-én, hivatalos videóban jelentette be, hogy rákos. A hercegné januárban esett át tervezett hasi műtéten, ezután diagnosztizálták betegségét.

„Ez természetesen hatalmas sokként ért minket, és Vilmos és én mindent megtettünk, hogy ezt a családunk érdekében feldolgozzuk és kezeljük. Ez pedig időbe telt. Ahogy Györgynek, Saroltánanak és Lajosnak is mondtam, jól vagyok. Napról napra erősebb leszek azáltal, hogy azokra a dolgokra koncentrálok, amelyek segítenek a gyógyulásban az elmémben, a testemben és a lelkemben. Az, hogy Vilmos mellettem van, szintén nagy vigaszt és megnyugvást jelentett. Csakúgy, mint az a szeretet, támogatás és kedvesség, amit oly sokan mutattok. Ez mindkettőnknek nagyon sokat jelent”

– fogalmazott akkor Katalin, aki jelenleg a preventív kezelés a korai szakaszában jár.

A walesi hercegné bejelentése óta távol tartja magát a reflektorfénytől, és windsori otthonában lábadozik. Vilmos herceg azonban visszatért a királyi feladatokhoz, így tőle gyakran érdeklődnek felesége egészségi állapotáról.

Erre a walesi herceg pénteken, a Scilly-szigeteken tett királyi látogatás során válaszolt, megerősítve, hogy Katalin „jól van”, és a gyermekei is, hozzátéve, hogy György, Sarolta és Lajos „nagyon irigyelték” aznapi hivatalos látogatását.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a walesi hercegné mikor tér vissza a nyilvánosságba, de időt és magánéletet kért, amíg felépül.

(Marie Claire UK)

Nyitókép: Getty