Károly, Katalin és Vilmos

Így köszöntötte fel Vilmos édesapját születésnapján

Károly király 75. születésnapja alkalmából Vilmos herceg és Katalin hercegné megosztott néhány különleges pillanatfelvételt a királyról.


Az első képen Vilmos herceg átkarolja édesapját, miközben a svájci Klosters síparadicsomban ülnek egy padon 2004-ben. Klosters régóta a király kedvenc nyaralóhelye, és itt derült ki Vilmos herceg és Katalin kapcsolata is.

A második képen Károly csak egyedül látható, a harmadikon pedig a király Kamillával, Vilmossal, Katalinnal és gyermekeikkel − Györggyel, Lajossal és Saroltával − látható az erkélyen az idei Trooping the Colour rendezvényen.

Nagyon boldog 75. születésnapot kívánunk Őfelségének, a királynak!

− írta a képekhez a hercegi pár egy születésnapi torta emojit kíséretében.

A királyi család hivatalos közösségi média fiókjai is boldog születésnapot kívántak Károlynak, és megosztottak egy videót, amely az életéről készült fotókat mutat be.

Károly király tegnap egy korai születésnapi partit tartott Highgrove-ban, ahol együtt ünnepelt azokkal, akik idén töltötték be a 75. életévüket, ma este pedig a hírek szerint egy privát születésnapi vacsorát ad a közeli családtagokkal és barátokkal a Clarence House-ban. A napot szokásához híven számos programmal tölti, többek között a Coronation Food Project elindításával.

Károly nyilvános születésnapi ünneplése technikailag már korábban megtörtént; a többi brit uralkodói hagyomány szerint két születésnapja van − egy júniusban, a Trooping the Colour nevű felvonulással, és egy ma, a tényleges születésnapján.

Forrás: Good Housekeeping

Nyitókép: Getty Images