Zendaya

Zendaya őszintén vallott családalapítási terveiről és a gyerekhírnév árnyoldalairól

Zendaya nem egy, hanem egyből két Vogue-borítóval is készül a Challengers megjelenésére. A sztár egyszerre díszíti a magazin 2024-es májusi számának amerikai és brit kiadásának címlapját − és a hozzá tartozó interjúban a gyermekkori hírnév nyomásáról, Tom Hollanddal való kapcsolatáról és a családalapítási terveiről is beszélt.


Az új interjúban Zendaya őszintén beszélt arról, hogy Tashi Duncan bőrébe bújik a Challengers című filmben, ami az első alkalom, hogy egy teljes értékű felnőttet − ráadásul anyukát − alakít a képernyőn. Bár elismerte, hogy ez az élmény „üdítő" volt, azt mondta, hogy „egy kicsit ijesztő" is, mivel félt attól, hogy a közönség „nem úgy veszi majd, mintha a saját korában lenne, vagy talán egy kicsit idősebb".

Zendaya most 27 éves, és elmondta, hogy „vannak olyan barátai, akiknek már gyerekeik vannak", és bevallotta, hogy előbb-utóbb ő is szeretne családot alapítani − bár egyelőre boldog, hogy nagynénje lehet öt féltestvére gyermekeinek.

Azt is bevallotta, hogy már most aggódik amiatt, hogy a karrierválasztásai hogyan hatnak majd a leendő gyerekeire.

Nem feltétlenül szeretném, ha a gyerekeimnek meg kellene küzdeniük a közéleti szereplés nyomásával. És hogy hogyan néz ki a jövőm? Örökké a nyilvánosság előtt álló személyiség leszek?

− vallotta be a Vogue-nak.

A színésznő hozzátette, hogy „bonyolult érzései vannak a gyerekekkel, a hírnévvel és a nyilvánossággal kapcsolatban", amelyek saját, gyermekszínészként szerzett tapasztalataiból erednek.

Szinte most élem át a szorongó tinédzser korszakomat, mert korábban nem igazán volt rá időm. Úgy éreztem, mintha nagyon felnőtt helyzetbe kerültem volna: nagyon korán én lettem a családom kenyérkeresője

− folytatta Zendaya. Hozzátette, hogy úgy érzi, sok személyes és szakmai bizonytalanságát annak köszönheti, hogy fiatalon került a rivaldafénybe, amiben jelenlegi párjával, Tom Hollanddal is osztozik.

Mindketten nagyon-nagyon fiatalok voltunk, de az én karrierem már akkor is eléggé beindult, az övé pedig egyik napról a másikra megváltozott. Egyik nap még gyerek vagy, és a kocsmában vagy a barátaiddal, aztán másnap már Pókember vagy... Határozottan végignéztem, ahogy az élete a szeme láttára változik meg. De nagyon szépen kezelte

− mondta Zendaya barátjáról.

Ha már Hollandnál tartunk, Zendaya megragadta az alkalmat, hogy a magánélet egészével kapcsolatos aggodalmairól is beszéljen, felidézve a pár 2022 végi Louvre-randiját.

Az ember csak megszokja, hogy »Ó, én is egy vagyok a műalkotások közül, amiket le fogsz fotózni. Csak teljesen nyugodtan kell ezt elviselnem, és élni az életemet«

− mondta.

Zendaya azt is bevallotta, hogy mostanra már jobban tud határokat szabni, annak ellenére, hogy attól félt korábban, hogy a régi rajongói már nem támogatják tovább.

Mindig úgy éreztem, hogy ha valaki kér egy képet, akkor meg kell tennem. Igent kell mondanom, mert hálásnak kell lennem. És bár még mindig így érzek, azt is megtanultam, hogy nemet is mondhatok, és hivatkozhatok arra, hogy szabadnapom van, vagy ma csak próbálok önmagam lenni. Valójában nem kell mindig teljesítenem

− magyarázta a sztár.

Forrás: Glamour

Nyitókép: Profimedia