Katalin hercegné

Katalin hercegné új hajánál nem láttunk szebbet idén

Az üveghaj trend újjáéledésben van. Bár a fényt visszaverő haj valójában sosem ment ki a divatból − de Katalin hercegné most emlékeztetett minket arra, hogy miért is szeretjük.


Vajon ez a fényesség a hercegné veleszületett adottsága, vagy csak néhány ügyes trükknek és terméknek köszönheti?

Hivatalosan is a fényes korszakunkban vagyunk, már ami a szépségápolást illeti. Először jött az üvegbőr trend melyet a K-beautynak köszönhetünk. Majd ott volt a mázas fánk hajszín, amely a szép dimenzióra és az egészséges, fényes állapotra helyezte a hangsúlyt. Ezután a fényes, tejes körmök következtek, így csak idő kérdése volt, hogy az üveghaj is feltámadjon hamvaiból.

Visszatérve Katalinra, és az ő ultrafényes tincseire: a londoni Royal Variety Performance előadáson való megjelenéséhez a walesi hercegnő padlóig érő, teakék színű ruháját egy feltűnően fényes hajkoronával kombinálta.

Úgy tűnt, mintha haja simább és fényesebb lett volna a szokásosnál − a paparazzók fényei szinte visszatükröződtek róla. A hatás annyira drámai volt, hogy nem vagyunk benne biztosak, mi volt fényesebb, a gyémántjai vagy a haja.

Úgy tűnik, hogy stylistja a szokásosnál is simább hajszárítást adott a hercegnőnek, de a haj egészségének is biztosan van köze ehhez. Jó állapotban lévő haj nélkül nem lehet üveghajat elérni, és bár a hercegnő végtelenül sokat formázza a haját az eseményekre, úgy tűnik, hajkoronája vitaminokban fürdött.

​Hogyan érheted el az üveghaj hatást?

Az üveghaj alapja az egészséges alap. A hajat nemcsak minél kevesebbet kell mosni samponnal, hanem kellően kondicionálni is kell, azaz a hajvégekre minden hajmosáskor érdemes kondicionálót felvinni, és ideális esetben hetente egyszer intenzív hajpakolással is próbálkozhatunk. Ha formázod, ne hagyd ki a hővédelmet sem.

Üveghaj esetén először szárítsd meg a hajad egy kerek kefével, majd simítsa ki a végeket egy hajvasalóval (a fényesség érdekében). Ha Katalin lágy hullámait szeretnéd utánozni, akkor a végekhez egy nagy göndörítővasra is szükséged lesz. A végekre kenj egy kis hajolajat az extra fényes végeredményért, majd fixáld az egészet hajlakkkal.

Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Getty Images