fonott copfos lány

A tenniscore a frizuratrendekbe is bekúszik idén nyáron

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mi úgy látjuk, kezdenek a dolgok a cukiságból sportosra váltani, a Barbiecore pedig idén nyáron utat engedett a Tenniscore-nak. És ez azt jelenti, hogy az atletikus ruhák mellett a Tenniscore haj is nagyot megy idén.


Természetesen Zendaya-nak köszönhetjük a hype nagy részét. A Challengers című új teniszfilmjét népszerűsítő sajtókörútja során mutatott nekünk néhány olyan tenniscore inspirációt, amelyek könnyen beilleszthetők a saját ruhatárunkba és szépségápolási rutinunkba is. De a fodrásza, Ursula Stephen sem tétlenkedett. A mi kedvencünk? A makulátlan, fenékig érő fonat, amelyről Ursula azt mondta, hogy „sportos, elegáns és gazdag" hatású.

Az athleisure trend már évek óta előtérben van, de ahogy találkozott a TikTok old money esztétikájával, a laza leggingsekről a bájos teniszszoknyákra és a pólónyakkendőkre váltott, és általa az olyan márkák, mint az Alo, a Wilson és a Lacoste egyre népszerűbbek.

​Mi az a tenniscore?

A Barbiecore-hoz és a Balletcore-hoz hasonlóan a Tenniscore esztétikája is a témához kapcsolódó jellegzetes motívumok előtt tiszteleg. Ebben az esetben ez a teniszezők egyszerre előkelő és sportos stílusa.

A Tenniscore stílusok alapja természetesen a tenisz, de alapvetően ez egy sportos, tiszta lányos esztétika.

​Milyen a tenniscore haj?

Olyan frizurákról beszélünk, amilyenek a női teniszezőkről eszedbe jutnak. Képzelj el suhogós copfokat és lófarkakat. A könnyed, fonott lófarok a teniszező lányok egyik kedvenc fazonja, és már végtelen sokszor láttuk a pályákon.

​Hogyan viseld a tenniscore hajat?

A trükk az, hogy legyen mindig hátrafogva és rendezett, mintha épp a meccsre készülnél. Az alábbiakban mutatunk pár egyszerű stílust, amit te is kipróbálhatsz.

​Sima fonott copfok

Az első számú teniszlány frizura természetesen a sima fonott copf. Egészítsd ki fényességgel, használj hozzá gélt vagy tápláló olajat a fonás előtt az egész hajhosszon. A hajgumit egy vékony, a pánt köré tekert hajdarabbal el is takarhatjuk, vagy adhatunk hozzá kiegészítőket, például masnit vagy kis csatokat

​Sportos lófarok

Tartsd sportosan a dolgokat egy sima lófarokkal, amellyel hátrafogod a fürtöket. A sportos lófarok középmagasságban vagy alacsonyan a nyakszirtcsonton (közvetlenül a nyak felett) helyezkedik el. Simának kell lennie, ezért egy tápláló balzsam használata segíthet abban, hogy minden a helyén maradjon.

​A hajpánt

Ha olyan stílust szeretnél, amely megfelel a tenniscore-nak, de mégis csillogó, párosíts egy sportos hajpántot a hajadhoz. Csak egy kis hajlakkra van szükséged, hogy rendbe szedd a szálló hajszálakat.

Forrás: Glamourmagazine

Nyitókép: Instagram