Nyári ruhában a parton álló nő

Töltsd a nyarat ezekben a csodás, magyar tervezői darabokban

Itt a nyár, előkerülnek a szekrényből a lenge ruhák és szalmakalapok. Sokunkra tör rá ilyenkor az a keserű felfedezés, hogy egy göncünk sincs. Ha még nem is feltétlenül igaz ez, akkor is jó érzés néhány új darabot beszerezni, persze csak módjával. 3 magyar márkát mutatunk, melynek ruháival színes és vidám nyarunk lesz.

1. Daige

A Tóth Melinda és Dudás Ildikó által alapított DAIGE kettejük egyéves munkája során négy kollekció jött létre, majd Dudás külföldön folytatta tovább tanulmányait, a márka kizárólagos tulajdonosa és vezető tervezője pedig Tóth lett.

A mindig egy-egy sajátos témára épülő kollekciókhoz a sport, a természet vagy éppen a kortárs művészet adja az inspirációt, a végeredmény pedig vagány, mégis letisztult darabok.

ANNA AMÉLIE

Az Oláh Anna által 2011-ben alapított márka első éveiben bőrtáskákat, valamint kiegészítőket tervezett és gyártott, majd 2018 óta fürdőruhákat, pólókat és pulóverekkel is készít, sőt, már lakberendezési kiegészítők és művészeti nyomatok is kaphatók.

Oláh Anna nemrég workshopokat is kezdett tartani, ahol a résztvevők egy egynapos kreatív tanfolyamon elkészíthetik és személyre szabhatják személyes Anna Amélie táskájukat.

NONPLUS

A 2023-ban megújult márka idén az eddiginél lassabb, tudatosabb és fenntarthatóbb működéssel megy tovább. Termékeiket itthon tervezik és gyártják, az ehhez szükséges alapanyagokat pedig minél közelebbi forrásból próbálják beszerezni.