Meghan Markle

Így készítsd el Meghan Markle sikkes alacsony kontyát

Meghan Markle-nek általában tetőtől-talpig kifogástalan a megjelenése. Stílusosak a ruha összeállításai, a sminkje és a frizurája is. Markle legutóbb a düsseldorfi Invictus Games záróünnepségén vett részt nyilvánosan, melyen kivágott ruhájához és visszafogott Aquazzura cipőjéhez elegáns alacsony kontyot viselt. Utóbbit mi is könnyen elkészíthetjük magunknak.

A tökéletes alacsony konty elkészítésének van egyfajta művészete, és úgy tűnik, Meghan Markle tökéletesen elsajátította azt. Sussex hercegnéjének lenyűgöző repertoárja van, ha a kontyos frizurákról van szó, legyen az laza, lekerekített konty, balerina konty, vagy éppen az alacsony, sima konty, amit mostanában többször is láttunk rajta.

Bár mi mindannyian szívesen kísérletezünk a legújabb hajtrendekkel, a kontyhoz hasonló időtlen fazonok tartós vonzerővel bírnak.

„Az alacsony konty egyszerre elegáns és modern, a mély konty egy visszafogott stílus, amely kevésbé formális, mint a balerina konty. Ez egy emelkedettebb módja annak, hogy a hajat eltávolítsuk az arcról”

– mondta el Wes Sharpton, a New York-i Hairstory szalon fodrásza és vezető oktatója.

Nem Markle az egyetlen, aki a francia lányok stílusát idézi a klasszikus konttyal. Hailey Bieber is sokszor választja az elegáns, alacsony kontyot, Sofia Richie pedig nemrég készített egy útmutató videót a TikTok-on arról, hogyan készítsük el otthon az általa „lusta lány frizurának”nevezett hajstílust.

Richie szerint a siker kulcsa az erős középső elválasztás és a hajmaszk használata a nedves hajon a formázás előtt. Hozzáteszi, hogy a hajformázást vizes állapotban kell elvégezni a szuper selymes végeredmény eléréséhez, míg Markle alacsony kontyán sokkal lazábbnak tűnik, és valószínűleg inkább szárazon formázta meg.

Valentina Ingrosso, a londoni Neil Moodie Studio fodrászat kreatív igazgatója szerint a Meghan Markle-éhoz hasonló konty elkészítéséhez fontos a megfelelő kefe használata.

„A megfelelő kefék használata segít a tiszta megjelenés elérésében. A lapos sörtéjű kefék erősebbek és jobbak a stílus létrehozásához, míg a puhább sörtéjű keféket a konty befejezéséhez lehet használni.”

Sharpton szerint az alacsony konty készítésekor gyakori buktató, hogy magát a kontyot nem rögzítjük elég erősen a lófarok tövébe, pedig az kulcsfontosságú, ha azt szeretnénk, hogy a konty egész nap a helyén maradjon.

Ingrosso is egyetért, szerinte a kész stílust szépen és rendezetten elkészíteni nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik, fontos, hogy megfelelő hajápoló termékekkel rendelkezzünk.

Az alsó konty elkészítése

  1. Kezdjük nedves hajjal, majd szárítsuk meg, és használjunk hővédő krémet a haj védelme érdekében.
  2. A hajszárítás során ügyeljünk arra, hogy a hajtövek távolodjanak az arcunktól, hogy simább legyen a végeredmény.
  3. Mikor a hajunk száraz és sima, fogjuk alacsony lófarokba.
  4. Fújjuk be a hajat rugalmas tartású hajlakkal a hajtövektől a lófarok tövéig.
  5. Egy kefe segítségével kezdjük el simítani a hajat a lófarok tövéhez. Ezt egy folyamatos menetben tegyük, a hajvonalnál kezdve, majd szakaszonként, az egész fejen.
  6. Ezután a lófarokban lévő hajat válasszuk szét három részre, és minden részhez adjunk egy kis hajkrémet a simaság érdekében.
  7. Lazán fonjuk össze a három részt, és helyezzünk egy gumit a fonat végére.
  8. Kezdjük el finoman körbetekerni a fonatot a tövénél, és rögzítsük hullámcsatokkal, hogy biztosítsuk. Miután a hajat a kontyba tekertük, győződjünk meg róla, hogy a fonat végét az alapkontyba tűzzük, ügyelve arra, hogy az rejtve legyen, és nagyon biztonságosan rögzítsük.
  9. Ezután fogjunk egy fogkefét vagy egy puha sörtéjű befejező kefét egy kis hajviasszal, és kezdjük el lesimítani a hajszálakat és a babahajakat.